alternativ för strålningsvärme i källaren

Ett antal källor kan ge strålningsvärme källaren värme för ditt hem. Många av dessa använder brännbara bränslen såsom trä och eldstäder gas och vedspisar. Fristående keramiska värmare kan ge värme i en begränsad radie runt dem. En av de bästa källorna för strålningsvärme för din källare är strålningsvärme golv. Läs mer om var och en av dessa, deras fördelar och nackdelar nedan.

uppvärmnings Effektivitet

uppvärmnings Effektivitet

Strålningsvärme golv är den mest effektiva värmekällan för en källare. Det håller hela golvet varm och ger direkt värme till någonting i kontakt med den. I ett slutet rum som är väl tillsluten, kommer någon form av eldstad ger effektiv strålningsvärme till människor och föremål direkt framför den. Bredvid eller bakom spisen är strålningsvärme effekten förlorad. En gas spis med en direkt utomhus ventil kommer att värma ett rum snabbt och hålla den på en jämn temperatur när den är utrustad med en termostat. En kamin med ventiler på alla sidor är betydligt effektivare, när den placeras i en central plats, vid uppvärmning av ett rum än en eldstad. Att bilda ett nätverk av fyra keramiska värmeelement i hörnen av ett rum kommer att värma det på ett effektivt sätt. Dessa värmare är välisolerade och producerar värme när du använder lite el.

Kostnad trafiktillstånd

Kostnad trafiktillstånd

miljö~~POS=TRUNC Kostnad

Om dina elkostnader är låga, anser de keramiska värmeelement eller en rent elektrisk strålningsvärme golvsystem. Eftersom båda dessa kan slås på och av efter behov, kan du använda dem vid lågtrafik för elektrisk service. Den låg inställning omgivningstemperatur på en golvvärme jämfört med en ugn innebär också energiförbrukningen minskas. Hydronic strålningsvärme golv använder mycket mindre naturgas, olja eller el än vanliga värmesystem. Vedeldade eldstäder har många kostnader i samband med dem. såsom städning kreosot uppbyggd från skorstenar, kostnaden för loggar för bränsle, och öppen spis verktyg som poker och skärmar. Vedkaminer är billigare eftersom deras ledningar kan rengöras enkelt och billigt. Emellertid deras bränsleförbrukning och kostnad är samma som en eldstad. Gaskaminer kostar mindre att köra än en gasugn beroende på användningsfrekvens. Köp en eldstad som genererar en lämplig BTU hastighet för utrymmet. Alltför stor eldstad kommer att slösa energi i täta starter och stopp.

miljö~~POS=TRUNC Kostnad

Elektrisk strålningsvärme golv och keramiska värmeelement orsakar liten eller ingen miljöskador, beroende på den elektriska källan. Trä spisar och vedspisar skapar luftföroreningar i form av rök. Hydronic strålningsvärme golv genererar liten eller ingen förorening vid dess energikälla, som kan variera mellan naturgas, olja, eller till och med solenergi. Gas spisar är upp till 80 procent energieffektiva, skära ner dramatiskt på de föroreningar de lägger till miljön.

Om du använder din källare som dag-till-dag livsrum, installera vattenburen eller elektrisk värmegolv eller en gas spis. Om du tillbringar några kvällar i veckan kommer en ved spis eller kamin vara en trevlig och effektiv värmekälla. För tvättid i källaren, koppla in vissa fristående keramiska värmeelement.