avlägsna latexfärg från stenar i 5 steg

Även om det kan verka som en tuff uppgift, är det inte så svårt att ta bort latexfärg från stenplattor. Här är några steg som kommer att bidra till att göra processen går smidigt.

Du kommer att vilja se till att presenning eller plast läggs ner ovanpå golvet och att alla möbler flyttas ur vägen. Använd tejp för att fästa plastlocket så att ingenting i rummet visar förutom brickor som du kommer att arbeta på. Dessutom kommer du vill vara säker på att inga lampor eller flammor är på när du arbetar med kemiska strippa.

Steg 1 – redo på rummet

Med skrapan kan du arbeta igenom brickorna för att ta bort all färg som kan vara lös och lätt avlägsnas. När lös färg är avstängd kan du rengöra plattor och torka dem så att färgborttagningsmedel verkligen kan komma in och göra sitt jobb.

Steg 2 – Ta bort lös färg

Applicera färgborttagningsmedel med hjälp av en pensel. Titta på baksidan av flaskan för att ta reda på hur länge du vill lämna den på. Då dags att se till att du följer instruktionerna. Medan du gör detta steg kommer du vill öppna alla fönster i rummet samt ha en fläkt som går in och ut ur rummet för att hålla luften cirkulerar. Dessutom bör skyddshandskar och glasögon hållas på hela tiden.

Steg 3 – Applicera Paint Stripper

När tiden är upp till färgborttagnings du vill börja skrapa bort färgen. Det bör lossna lätt och om det då inte bara gå vidare till nästa avsnitt. Du kan använda skrapan eller stålborste för att få alla färgen bort av sten kakel. Sen när allt är avstängd eller åtminstone allt som du eventuellt kan få ut är borta då kommer du vill torka den med vatten och en gammal trasa.

Steg 4 – Skrapa och tvätta

När du har fått allting med skrapan kan du försöka använda gnugga stenar för att få resten av färgen bort. Torka sedan ner ytan helt.

Steg 5 – Använd Rubbing Stones, tvätta sedan

Om allt av färgen inte lossnar första gången sedan bara noga repetera stegen igen och applicera den kemiska färgborttagningsmedel till de områden som fortfarande har färg på dem. När du äntligen har all färg bort se till att ge det en grundlig rengöring.

Nu när du har tagit bort färgen kan du ta nästa steg i att bestämma hur du vill dekorera härifrån.