avlägsnande kilankare

I huvudsak är en kil ankare används för att fästa fixturer in i betongen och för att skapa en fast fästpunkt mellan dem. Kilen ankare in i ett borrat hål och sedan sträcks, vilket får dem att låsa ordentligt i betongen. Kil ankare finns i olika former som zink stålplåt, varmgalvaniserat och rostfritt stål. För att ta bort förinstallerade kil, följ de enkla instruktionerna som anges nedan.

Det är viktigt att hålla säkerhet i åtanke när man arbetar med någon form av förankrings projekt. Skyddsglasögon och handskar för att skydda huden och ögon. Också hantera alla verktyg med stor försiktighet för att undvika skador och risker.

Steg 1 – vidta försiktighetsåtgärder

Innan du börjar arbetet, noggrant läsa igenom säkerhetsföreskrifterna och försiktighets handböcker som medföljer slipmaskin etc. Du måste följa alla tekniska specifikationer för att utföra din uppgift ordentligt, säkert och korrekt. Du bör också arbeta i en väl upplyst och väl ventilerat utrymme.

Steg 2 – Ta bort Ankarplatta

Sätt kanten av din kofot mot ankarplattan och slå din hammare mot baksidan av brytjärnet för att driva den under. Håll verktyget på rätt sätt för din säkerhet och för ett bättre genomförande av kraft bända plattan. Applicera så mycket kraft så mycket som möjligt på ankarplattan. Du måste använda en tång för att få ett bra grepp på plattan.

Steg 3 – Borra hål på tallriken

Om ankarplattan inte kommer ut och verkar fast, använd en borrmaskin. Det är mer praktiskt att använda en elektrisk handborrmaskin. Borra några hål på ankarplattan i stället för i sidorna. Efter att borra hål på plattan, använd din hammare och mejsel för att bryta den.

Steg 4 – Ta bort Bolt och avsluta

När plattan avlägsnas och bulten utsätts, använda kvarnen för att klippa bort det och mala ner det. Du kan också dra ut bulten genom att applicera tillräcklig kraft, med hjälp av en tång. Det är bättre att dra ut kilen ankaret med hjälp av tång än att slipa den. Dra ut bulten kommer att lämna ett hål i betongen. Slipning av bulten kommer också skada betongen.

Fyll den skadade plattan med cement eller spaltfyllmedel som gips för att slutföra uppgiften.