ekologiska grönsaker trädgårdsskötsel med bekämpningsmedel

Ekologiska grönsaker trädgårdsarbete är mottagliga för destruktiva insekter, ogräs och andra hinder. Dessa kan avskräckas från att komma in din trädgård med hjälp av organiska bekämpningsmedel. Organiska bekämpningsmedel är mindre skadliga och inte innehåller gifter som kemiska bekämpningsmedel. De flesta organiska pesticider skulle innehålla en eller flera av dessa egenskaper

Odör

Bekämpningsmedel innehåller starkt luktande ämnen som tobak, fisk, vitlök, etc. för att stöta bort skadedjur och hålla dem borta.

gaser

Många växter innehåller flyktiga oljor eller naturliga lukter som är ogillas av skadedjur. Dessa växter odlas runt grödorna för att hålla skadedjur borta.

Värme

Värme från chili, salt, fotogen, alkohol, etc. kommer att kunna döda skadedjur.

Tvål

Naturliga och ekologiska tvålar och rengöringsmedel när den sprayas på växterna hålla skadedjur borta. Gör inte misstaget att spraya på växterna under eftermiddagen eftersom det kan orsaka bladen att bränna. Tvål är bättre än tvättmedel, eftersom det inte innehåller enzymer, mjukningsmedel, eller ytaktiva ämnen.

Olja

Mineral, proprietary bomullsfrö, och mineraloljor kan kväva mjuka skadedjur.

En organiska bekämpningsmedel recept

En populär bekämpningsmedel som fungerar effektivt är en blandning gjord av 3 vitlök lökar, 12 hot chili peppers, 2 msk vegetabilisk olja, 5 sprutar flytande tvättmedel, och 7 koppar vatten. Blanda alla ingredienser med hjälp av en elektrisk mixer och sila genom ett tunt tyg. Lagra blandningen i en sprayflaska. Lukten kan vara dåligt men det skulle försvinna snabbt efter att besprutas. Re-spraya ofta för att hålla skadedjur borta. Sedan hemlagad organiska bekämpningsmedel är klibbig, sticker det till växterna och kväver nästan alla typer av skadedjur.