icke-konventionella lån

I en värld av utlåning, det finns “konventionella” och “icke-konventionella” lån. Om lånet är konventionell, är det ett hypotekslån annan än de försäkrade eller garanterade av en statlig myndighet som Federal Housing Administration (FHA), Veterans Administration (VA), eller landsbygdsutveckling Services.

Inom ramen för konventionella lån finns 2 typer, som överensstämmer och avvikande. Överensstämmer lån följa vissa riktlinjer som de som anges av Fannie Mae och Freddie Mac, medan riktlinjerna för emissions avvikande lån kan skilja sig från långivare till långivare. Det är lätt att förväxla icke-konventionell med avvikande, men i den här artikeln kommer vi att överväga endast icke-konventionella lån.

Lån till privata inköp

Icke-konventionella lån används ofta för att köpa privata bostäder. Till exempel, när låntagaren måste få ett överbryggningslån (ett lån som gör det möjligt för honom att köpa ett nytt hem, medan den tidigare hem är fortfarande på marknaden), kan han vända sig till en icke-konventionella långivare. Ofta låntagare har förkastats av konventionella bolåneinstitut för många möjliga orsaker, såsom dålig kredit, sysselsättning historia, konkurs, eller brist på inkomster.

Lån för investerare och byggare

I dessa fall kan låntagaren vända sig till den icke-konventionella marknaden. Dessa lån erbjuds av traditionella banker samt privata långivare. De omfattar sub-prime-marknaden, eller exotiska lån som har varit föremål för mycket diskussion sedan början av 2007. De går genom namn som platt minsta betalning, betona fria lån och ränte endast lån. Fannie Mae och Freddie Mac är de största källorna till icke-konventionell finansiering. Dessa lån är något lättare att få, men eftersom de bär mer risk på den del av långivaren, har de också betydligt högre räntor.

Icke-konventionella lån används ofta för fastighetsaffärer. Denna typ av lån erbjuder kortfristig finansiering för investerare eller byggare som har bråttom. För en eller annan anledning, de är oförmögna att vänta den utdragna processen för banklån godkännande.

Brådska kan bero på att fastigheten är varm, de behöver för att avsluta affären snabbt, eller de har en köpare eller hyresgäst väntar egenskapen att bli tillgängliga. Ibland investerare är intresserade av att finansiera ett projekt som en traditionell bank normalt inte skulle finansiera. I detta fall, de får sin finansiering från privata långivare. Dessa är vanligtvis kallade “portfölj lån.”

Portfölj långivare, till skillnad från traditionella långivare, nästan aldrig sälja sina lån till en annan part. En icke-konventionell långivare behöver inte följa de strikta krav som traditionella låneinstitut göra. En låntagare som söker en icke-konventionell långivare kan inte behöva få en bedömning, betala en ansökningsavgift, betala en förskottsbetalning straff, och genomgår en kreditkontroll.

Långivare som erbjuder icke-konventionella lån är villiga att ta på sig mer risk. De kommer fortfarande att kräva att en låntagare köp eller konstruktion är vettigt, och att låntagaren har säkerhetens tillbaka lånet. Det kan innebära att dela din affärsplan (i fallet med en investerare eller byggare), eller lämna in en förteckning över tillgångar för långivare övervägande.