korrekt mata och ta hand om dina proteas

Proteas är en unik och vacker tillägg till någon trädgård eller liggande. De kräver mycket lite underhåll och göra bra även i mycket dålig kvalitet jordar. Men det finns några viktiga saker du behöver göra när man försöker att växa unga proteas tills de är helt mognat.

Välj en jord som är svagt surt och har ett pH-värde av ca 6 till 7. Unga Proteas kräver mycket vattning tills de är etablerade. Men om du använder en hel del av kompost i din jord, ser du att dina växter bara behöver vatten då och då. Proteas som fuktig-men inte fuktig-jord.

Ta hand om din Proteas

Generellt sett behöver proteas inte kräva en hel del befruktning. Om du växer i en kruka eller i speciellt dålig jord och vill använda gödsel, se till att blandningen är låg fosfor.

beskärning Proteas

Den enda verkliga underhåll proteas behöver beskärning. Du bör rensa upp en ung protea precis efter att det har planterats för att uppmuntra förgrening. Beskär igen efter ca 6 månader för att ge din protea en yvig och fylligare utseende. Det bästa sättet att beskära Proteas efter denna punkt är att helt enkelt plocka blommorna.

Alternativt kan du beskära blommande stjälkarna tillbaka också, men aldrig beskära in i obehandlat trä. Även för fullt mogna proteas, aldrig beskära off mer än ungefär en tredjedel av bladverket i en session.