organisk markberedning

Rachel Klein är en ivrig trädgårdsmästare, och en mästare på växande allt från grundläggande örter druvor – utan användning av bekämpningsmedel eller bekämpningsmedel. Hon älskar också att torka, sylt eller knipa något hon växer. Rakel har trädgårdsarbete kompetens bortom hennes år.

Lägga allmänna organiska jordförbättringsmedel, såsom kompost och annat organiskt material, till dina trädgårdar och rabatter på hösten eller våren förhindrar markpackning och fyller näringsämnen som används av föregående års planteringar. Vad mer, hösten och våren sanering projekt, gräsklippning och löv kratta, ger ett överflöd av fri organiskt material som är idealisk för användning i förbättringar organiska jord. Din trädgård kommer att trivas med ett uppsving från organiska ändringar på någon tid på året.

Varför Ändra din jord?

Det behövs regelbundna förbättringar organiska jord att kontinuerligt träffa din trädgård krav på näringsämnen. Utan tillräcklig jord näring, kommer hälsa och utbytet av blom, grönsaker och frukter lida. Dessutom är organiska jordförbättringsmedel som används för att rätta till problem dränering och öka luftning av jorden. Förbättra din jord på hösten ger din trädgård tillräckligt med tid att bearbeta och bryta ner organiskt material, så våren är uppfyllt med en markberedning som är balanserad i både kost och konsistens. Spring organiska ändringar leverera nya, näringsämne packat organisk jord vid redo för växternas tillväxt och hälsa.

Vad du vill lägga

Innan du börjar bestämma vad din organisk jord saknas. Erfarenheterna från det förflutna planteringssäsongen bör vara en indikation om huruvida dränering är ett problem du måste ta itu med. Om din jord var alltför sandig, dränering för snabbt och torkar ut dina växter, använder organiskt material för att bygga upp jorden och hjälper din trädgård och växter behålla fukten i säsongen att komma. Alternativt gör lera tunga jordar inte riktigt dränera, vilket ger ruttnande frön och rötter i alltför fuktig jord eller stillastående vatten. Skär organisk jord med sand kommer att öka förmågan hos lera lastat jordar rinna,. Plantskolor och plantskolor bär en mängd olika jordtest som du kan utföra hemma för att avgöra näringsbrist och nivåer av markens surhetsgrad. Använd dessa tester för att avgöra vad du behöver för att lägga till innan du fortsätter med att ändra din jord organiskt, TIPS. Vår expert trädgårdsrådgivare, Rachel Klein föreslår, “Om du vill ha en allmän uppfattning om din jordtyp innan de köper ett jordtest, anser att detta snabb hem-testet. bara gräva ner cirka 10 centimeter i din trädgård och ta en handfull jord. Pressa den till en boll. lerig jord bildar en grov boll men smular lätt. Lerjord kommer att bilda en slät boll som håller hårt när det är torrt. sandig jord kommer inte att hålla ihop alls lerig jord är den idealiska trädgårdsjord, eftersom det innehåller en blandning av olika storlek jordpartiklar,.. Många organiska förekommer naturligt i din trädgård är idealiska för att bygga upp din organiska trädgårdsjord en enkel gräsklippning ger. en av de bästa resurserna för ekologisk trädgård jordförbättring. Klipp din gräsmatta och väska eller kratta rivna blad och gräsklipp att arbeta i din jord. Inte bara kommer gräset och bladbitar bryta ner för att ge viktiga näringsämnen i jorden, men de kommer att arbeta att lossa och lufta marken, vilket ökar rot hälsa under nästa vår och sommar växtsäsong. Detta kommer att underlätta Marksanering också,. Några av de vanligaste tillsattes och minst kostsamma organiska ändringar för ekologisk trädgårdsjord är

Ansökningsprocess

Kompost – Victory Garden författaren James Crockett kallar kompost “kaviar av organiskt material,” för sin förmåga att behålla fukt och ger många rika näringsämnen till ekologisk trädgårdsjord. Komposterad materia har en rik, mörk, smulig konsistens, något grov i konsistensen. Näringsämnena i ett givet kompost är beroende av vad som gick in i den. Ett jordtest kan vara till hjälp för att bestämma näringssammansättning din kompost om det är av intresse för dig,. Sand – Blandning sanden i tunga jordar bidrar till att förbättra dränering av marken, och lossade jorden tillåter rötterna att växa. Många trädgårdsmästare rekommenderar att du använder entreprenörens eller byggmästare sand för sin naturliga råhet. Kornen i en byggmästare sand är oftast större än något som en strand eller spela sand, hjälper till att minska organiska markpackning,. Gödsel – komposterad gödsel är en annan organisk ändring som är välkänt för de fördelar det innebär för din ekologisk trädgårdsjord. Komposterad gödsel liknar en mycket rik, mörk jord. Det är lätt att arbeta i marken, förbättra organisk jord dränering och fukt retention. Komposterad gödsel är mycket hög i kväve, TIPS: Rachel varnar dig, “färsk gödsel kan skada växter på grund av de höga nivåerna av ammoniak För att undvika detta problem, använd endast åldern gödsel (minst 6 månader gammal)]; Lime -… en biprodukt av gruvprocesser, lime (eller kalksten som det kan kallas) är ett vitt, kalkhaltig pulver som används på ekologiska gräsmattor och trädgårdar för att sänka markens surhetsgrad. kalk innehåller kalcium och magnesium, vilket minskar markens pH. kalk är nu allmänt tillgängliga i en pelleterad form som inte är så dammig som kalk och är mer bekväm att arbeta med,. torv – torv är en naturligt förekommande lätt mossa, odlas kommersiellt för trädgårdsskötsel och säljs i plantskolor torv fungerar som en svamp i. jorden, vilket dramatiskt förbättrar en organisk markens förmåga att behålla fukt, TIPS. Rachel tillägger: “Sphagnum torv är ett utmärkt typ av torv, eftersom det är mindre nedbrutet och kommer att pågå längre än andra typer. Före användning, fukta torvmosse att bättre införliva det i din jord, löv mögel – Leaf mögel är en blandning av komposterade blad.. En kostnadsfritt organiskt ändringen från löv rake från din gård, löv mögel släpper långsamt kväve och kalium i jorden,. Sågspån – Sågspån eller flis är gjorda av flisas eller malda träd, beslag och bark. Mark träprodukter är till hjälp för att förbättra dräneringen och konsistens av ekologisk trädgård jordar. Blandning sågspån eller slipmassa i din organisk jord ger det en ljus, luftig konsistens, TIPS:.. Rachel tillägger: “Träflis har den långsammaste nedbrytningshastigheten av alla de ändringar Detta innebär att de kan hålla den längsta i din jord, eventuellt år.

Steg 1 – Kontrollera markförhållanden

Du behöver fyra kubikmeter organisk ändring per 1000 kvadratfot markområde.

Steg 2 – luckra upp jorden

Om jorden är för blöt från perioder av regn, låt jorden torka i några dagar så blöta, tunga jordar är svåra att arbeta. För torr jord eller nya trädgårdsland som inte har arbetat tidigare, en grundlig vattning några dagar i förväg kommer att göra ditt jobb lättare.

Steg 3 – Blanda i organiskt material

Att tillämpa ändringar först lossa jorden. Med hjälp av en rototiller för stora områden eller en gaffel och spade för befintliga sängar, bryta upp jorden till ett djup av cirka 6 till 12inches (den nedre gränsen är lämplig för befintliga bäddar).

Med en spade, sprida dina kompost och organiska ändringar jämnt över täppa. Blanda de organiska näringsämnen i jorden med hjälp av en trädgårdsarbete gaffel eller din rototiller (om du inte äger en rototiller, de är ofta tillgängliga för uthyrning via byggvaruhus). När du har genomarbetade material i trädgården marken, nivå området med en kratta, TIPS. Rachel föreslår, “Lägg till en 2-tums lager av organiskt material över ytan av jorden och blanda in bland de 4 till 12 inches;.. Din organisk jord är nu ordentligt fyllas för den kommande planteringssäsongen under tiden kommer de organiska ändringar som du har lagt fortsätta att bryta ner och bygga en hög kvalitet organisk jord för en riklig trädgårdssäsongen framåt, åstadkomma en långsam utsläpp av näringsämnen som är mest nytta för din trädgård. Du kan upprepa jorden och surhet tester varje våren före plantering, för att avgöra om det behövs ytterligare justeringar. Under våren och sommaren växtsäsongen börjar en hög med kompost naturligt ändra och fylla din organiska trädgårdsjord under hösten med rik organiskt material skördas från din gård och kök.