PEX VVS systemalternativ förklaras

När du arbetar med PEX rörsystem, är det viktigt att du har möjlighet att förstå alla de olika alternativ som finns tillgängliga för dig. Inte bara bör du veta vad alternativen är, bör du också förstå vad var och en gör. Detta är det bästa sättet för dig att kunna hitta det bästa systemet alternativet för dig. Här är en lista över några av de mest populära alternativen och vad deras fördelar är. Du kommer då att kunna veta vad man kan förvänta sig av var och en av dem utan att behöva oroa sig för huruvida de kommer att fungera för dig.

När du arbetar med den traditionella stam och gren metod, kommer du att använda Zurn PEX. Detta kommer att ge dig en omvandling som har en enkel design. Det kommer att konvertera från en stel typ av rörledningar till Zurn PEX-system som är mer flexibelt. Du kommer också att ha möjlighet att eliminera eller minska någon av beslagen. Beslag såsom kopplingar kommer inte att behövas tack vare Zurn PEX lång spole som är tillgängliga för dig med det här alternativet. Behovet av inredning såsom armbågar kommer också att elimineras eller åtminstone minskas på grund av flexibiliteten hos Zurn PEX. Varmvatten kommer att ges mycket snabbare med samtidig fixturen operation som kommer tillsammans med denna. Mycket lite slang krävs och en fixtur kan tillföras vid ett mycket högre tryck.

Traditionell Trunk och Branch metod

Med den centrala fördelaren eller “Homerun-metoden” använder också Zurn PEX. Du kommer att kunna använda rörledningar som är mindre i diameter. Det gör det enklare körningar när slangen är 3/8-tums och ½-tum i diameter. Det ger också en mycket snabbare installationstid när rörledningen är mindre. Behovet av alla beslag som går mellan fixturen och grenröret kommer att försvinna. Shut off på grenröret som är centralt belägna individuellt kommer också att ges. Både varmt och kallt vatten kommer att tillhandahållas snabbt till fixturen. Du kommer också att förses med en mer stabilt tryck som kommer att gå tillsammans med var och en av de matcher när du driver dem samtidigt. Vatten kommer att sparas och det finns inga dolda fogar. Mycket få beslag kommer att krävas när du sätter allt detta tillsammans för att möjliggöra en enkel installation och för enklare reparationer på vägen.

centrala Manifold

När du arbetar med fjärrkontrollen grenrör metoden när du använder Zurn PEX, kommer du att kunna ha en enkel konstruktion. Omvandlingen från de stela system går in i Zurn PEX-system är enkel och snabb. Du kommer också att ha förmågan att hålla antalet beslag installerade ner till ett litet antal. Det varma vattnet som tillhandahålls kommer att vara snabb och kommer att leverera under operationer som är sekventiell. Förmågan att ha en centralt belägen ventil för avstängning grenröret är också tillgänglig.

Fjärr Manifold Metod