planerar en solrummet

Steg 1 – Mätning

Steg 2 – Att få ett bygglov

Steg 3 – Att planera ditt rum

Steg 4 – Anställa entreprenörer

Steg 4 – Att köpa en sats eller material

Steg 5 – Med tanke på el

ämnen

Lägga till en solrummet kommer inte bara att ge dig extra livsrum, men också höja värdet på ditt hem. Planering är det viktigaste steget för många hem-förbättringsprojekt, inklusive att bygga en solrummet. Följande tips kommer att hjälpa dig att förbereda för att bygga din sunroom och påminna dig om vad du behöver tänka på.

Först bör du mäta området för att identifiera vad det finns plats och hur stor solrummet kan vara. Om det inte finns tillräckligt utrymme för att konstruera en solrummet i trädgården, överväga att bygga ett lusthus i din bakgård i stället. Ett lusthus är inte ansluten till huset, men det är ett rum som fungerar ungefär på samma sätt som en sol rum – ger dig extra utrymme, och massor av belysning och landskap.

Bygglov är avgörande för de flesta hem renoveringar, bland annat att bygga en solrummet. Rådfråga zonindelning kontor och uppger att bygglov krävs för innan du skapar ditt rum eftersom de flesta zonindelning kontor kommer att separera stora byggprojekt från mindre. Detta innebär att du kan få bygglov snabbare.

Skapa en design av hur den färdiga solrummet kommer att se ut. Detta bör omfatta antal, storlek och typ av fönster. Dessutom kommer storleken på rummet och dess utformning beror på dess funktion. Kommer det att fungera som ett extra allrum, eller en plats att njuta av panoramautsikt över trädgården? Kommer du vill ha en europeisk solrummet, eller vill du göra en egen stil?

Även om du kan slutföra det här steget, så kan du också hyra en specialist för att utforma det åt dig. Oavsett om du eller en professionell fungerar på det, kommer en detaljerad arbetsplan hjälpa en entreprenör utföra sitt arbete på ett effektivt sätt.

Om du är en expert gör-det-självare kan du eventuellt bygga din egen solrummet. Men det är troligt att du kommer att vilja anlita en professionell för att bygga den åt dig. Var noga med att jämföra flera offerter från lokala entreprenörer innan man beslutar, och kontrollera deras referenser samt deras licenser och försäkringsinformation.

När du väljer din byggare, träffa dem ansikte mot ansikte för att ställa in en arbetsplan och plan.

Det är möjligt att köpa solrummet kit från plantskolor, men de tenderar att vara massproducerade, inte personlig. Vissa arkitektföretag kommer att leverera alla de varor som behövs för att bygga konstruktionen. Om så inte är fallet, måste du handla för de nödvändiga fönster och ytterligare dörrar. Välj fönster som släpper in massor av solljus, men se till att storlekarna är korrekta och rada upp med mätningar från designen.

Slutligen bör entreprenören kunna bygga solrummet i linje med de angivna kraven i konstruktionen med lätthet. Om du tänker lägga el till rummet, måste du se till att den har rätt armaturer för belysning och annan elektrisk utrustning. Om du inte är bekant med att installera el, bör du anlita en behörig elektriker.

När du har övervägt dessa steg och är klar planering, du är redo att bygga din solrummet.