plantera en japansk Camellia i din trädgård

Camellia japonica, eller japanska kamelia, en av de mest populära sorter av Camellia, gör ett utmärkt val för ett hem trädgård. Det finns dock några viktiga saker att tänka på när plantering en japansk Camellia i din trädgård.

Japanska Camellia, en bredbladiga vintergrön buske hardy i zoner 7-9, är ett utmärkt val för buske plantering. Använd som en enda stor prov buske eller växa tillsammans för att skapa en buske kant eller privatliv skärm. Var noga med att tillåta gott om utrymme för varje buske, eftersom denna sort kan växa 15 fot lång och 10 fot bred. Japanska Camellia gillar sol till halvskugga, så faktor detta i beslutet om var att plantera i trädgården. Dessutom se till att området är skyddat från vintern vinden för att undvika löv scorch.

Väldränerad jord är ett måste för den japanska Camellia. Det bör vara fuktig och något sur, med ett jord pH av 5,6 till 6,5. Ändra marken med kompost. Kom ihåg att detta Camellia kräver regelbunden vattning, men inte overwater.

Om plantering två eller flera japanska kamelior tillsammans, förbereda en mark säng i stället för att gräva enskilda hål. I båda fallen, odla jorden 8 till 10 inches djup med en hacka och kratta eller trädgårds jordfräs att uppmuntra Camellia rot tillväxt och snabb etablering. Eftersom dessa är grunt rotade växter, om jorden dränering är mindre än idealisk, förbereda en upphöjd bädd 10 till 12 inches över det normala markytan.

Placera japanska kamelior i hål som inte djupare men är 2 gånger större än rotklumpen. Växt så att rotklumpen är i nivå med ytan av jorden. Därefter återfyllning med infödda jord och sedan fast jorden runt rötterna med händerna. Vattenväxter noggrant för att eliminera eventuella luftfickor. Lägg till en 3-tums lager av organiska kompost som tall halm, tallbark eller sågspån på ytan för att hålla jorden fuktig och att skära ner på ogräs.

Applicera Camellia gödsel i mars, maj och juli eller mars och juli om du använder långsam frisättning gödningsmedel. Många hem trädgårdsmästare beskära sällan sina japanska kamelior, men noggrann beskärning bör göras för att kontrollera sjukdomar och skadedjur eller att forma växterna. I områden med ljus vinter frost, som omfattar den japanska Camellia med ett tyg, plast eller papper (se till att inte röra knoppar) kommer att skydda den. Men ingenting kommer att skydda buske mot en sträng vintern fryser.

Japanska Camellia, med sina blanka, mörkgröna 4-tum långa blad och färgglada blommor (singlar, semi dubbel eller dubbel) i färger från vitt till rosa till rött göra en dramatisk uttalande i din trädgård. Ge dem den uppmärksamhet de förtjänar, och belöningarna kommer att vara väl värt allt besvär.