plast radiator reparation: hur man rättar till en sprucken plast radiator

Plast radiator reparation utförs på de flesta auto plåtslagerier, men du måste betala för dyr arbetskraft. Fastställande sprickor i kylaren är en relativt snabb och lätt jobb, och du kommer att spara på dina surt förvärvade pengar genom att helt enkelt placera spricka, förbereder området och fastställande problemet själv.

Olika delar av plast kylare kan läcka: du kan se en spricka på slangen eller kroppen av radiatorn själva. Innan du kommer till själva reparationen, kanske du vill undersöka kopplingar som leder till kylaren. Vid läckan kommer från radiatorn, sätta dina gamla kläder på, rulla upp ärmarna och följa stegen nedan.

Steg 1-Leta reda på Crack

Det enklaste sättet att hitta en spricka i kylaren är att låta motorn gå tills temperaturen är normal hög. Det kommer att ta åtminstone en halvtimme innan trycket byggs upp. Stäng av motorn, så att de tryckkrafter ut kylmediet från sprickan. Markera spruckna området med en markör eller tejp. Sedan vänta på tanken att kyla ner och ta av locket. Kontrollera om sprickan är över eller under kylvätskenivån. Om det ligger nedanför, måste du dränera en del kylvätska tills sprickan visar upp ovanför vätskenivån. Du kan ta bort den nedre slangklämma eller använd en dräneringstank cylinder för att tömma kylartanken. Se till att du har nya kylvätska för att lägga till när du är klar reparera sprickan.

Steg 2-Förbered Crack området för reparation

Nästa sak att göra är att rengöra spricka med en tandborste och torka området. Dålig lite aceton över tandborste och börja skrubba spricka och dess omgivningar. Fortsätt skrubba tills området är torrt och ingen fukt återkommer på ytan när aceton försvinner. Slå på hårtork och håll den nära sprickan. Fukt kommer dyka upp igen igen och du måste hålla blåsa över sprickan tills platsen är helt torr. Skrubba spricka området igen och avsluta genom att blåsa med en hårtork.

Steg 3 Fortsätt med själva reparationen

Tryck på spetsen av lödkolven mot slips tills det börjar smälta, som arbetar som ett tätningsmedel. Tryck på slips så att den sveper in i sprickan och sedan långsamt röra sig längs den spruckna området, vilket garanterar en god smält att täta sprickan. Håll smälter vid en plats tills slips och dess angränsande områden förvandlas till en varm vätska. När du har smält hela sprickan, vänta vätskan härda. Skär av alla oanvända delar av försöket. Nu kan du fylla kylaren med kylmedel och fylla i ett test för att se till att sprickan är ordentligt tillsluten.