polering betong uteplatser

Konkreta uteplatser är ett populärt val med husägare. Du kan uppnå vad stil och design du väljer med betong. Fläckar och färgämnen ger dig också ett brett färgval för din uteplats. Betong är ett av de mest motståndskraftiga och hållbara material för uteplats behov. Även om det kan vara en kostsam installation, resultaten är väl värt besväret. Några vanliga underhållsarbete kommer att hålla din betongyta i gott skick under flera år. Du behöver putsa din uteplats ibland att behålla sin fina utseende. Polering också bidrar till livslängden av betong.

Det är en bra idé att täcka så mycket av huden som möjligt. Bära kläder som helt täcker dina händer och ben. Skyddsglasögon och andningsskydd kommer att skydda dig från en stor del av det damm som uppstår under slipningen.

Steg 1 – Använd skyddskläder

Du kan hyra utrustning från en utrustning hyra eller hem förbättring butik. Använd en 32-grit diamant betongplatta för att köra över hela betongytan. Det är bäst att arbeta i små cirklar för ett effektivt jobb. Börja i ena änden och arbeta dig fram genom och uppåt tills du täcka hela uteplats yta. Denna process kommer att plana ut hela ytan.

Steg 2 – Grind Yta med 32-Grit

Spay ett tunt lager lim på uteplatsen ytan. Detta kommer att hålla dammet tillsammans. Det kommer också att fylla i de små lufthålen på betongytan. Låt ett par timmar för limmet att ställa in.

Steg 3 – Spray Adhesive

Placera en 60-grit diamant pad för en grundligare slipprocessen. Detta kommer att jämna ut ytan bättre och ta bort ojämnheter. Spraya vissa reaktiva konkreta härdare på betongen för att uppmuntra en glänsande utseende.

Steg 4 – Byt till 60-Grit

Placera en 120-grit pad på betong maskinen för en grundlig slipprocess. Detta bör plana ut ytan helt.

Steg 5 – Växla till 120-Grit

Börja i ena änden av uteplatsen och försiktigt spraya lite fläck över hela ytan för att färga betongen. En beläggning kommer att räcka. Men om du vill ha en djupare färg, måste du tillämpa ett par rockar. Låt varje lager torka väl innan du använder en annan.

Steg 6 – Applicera tätningsmedel

Steg 7 – Fin Polish

Vänta en dag efter att placera fläcken. Applicera non-stick betong tätningsmedel och låt det torka. Använd en 60-grit hartsplattan för att polera uteplats yta. Successivt byta till finare korn kuddar för att uppnå en glans. Applicera polermedel på hela uteplats yta.

Byt till en 2500-grit pad och polera till en fin finish. Använd en tupplur rullen att tillämpa vissa epoxy betongbeläggningen. Detta kommer att hålla glans under en längre tid. Det skyddar också uteplats yta.