strålningsvärmepaneldelarna

Strålningsvärme panelsystem är en populär metod för att öka området för en strålningsvärme-system. Dessa paneler är ofta gjorda av metall eller plast, och flytta värme genom systemet utan att ha några rörliga delar själva. Strålningsvärmepanelerna kommer i en mängd olika former och storlekar, men alla av dem är utformade för att passera värme från strålningsvärmespolar till golvet ovan. De flesta husägare, en gång en panel blir gammal, eller förbi sin optimala konduktivitet, avyttra strålningsvärmepaneler, och köpa nya, snarare än att leta efter reservdelar.

De delar som ingår i strålningsvärmepanelerna är tillverkade av metall eller plast. Den mest grundläggande typen av panelen är i huvudsak en rektangel av plan metall, genom vilket ett par spår har skurits. Dessa spår används för att hålla plast kabel, men de är i allmänhet inte en del av själva panelen. Byta en panel som denna bör inte vara svårt, så länge du kan komma åt panelen, bör det vara en enkel sak att bara lyfta gamla panelen bort och ersätta den med en ny av samma typ. Om du har tagit ut gamla paneler och höll dem, kanske du upptäcker att ta bort delar av dessa är ett effektivt sätt att upprätthålla andra paneler, även om du skulle behöva vara säker på att de delar fungerar innan du försöker montera dem på ett nytt blad.

Delar till strålningsvärme paneler

Det finns mer komplicerade paneler, naturligtvis, såsom Ultrafin golvvärme System, som är ett vattenburet system, och innehåller lövträ, tillsammans med metall (aluminium) beslag och andra tillbehör. Nya vattenburna system faktiskt använder aluminiumplattor kopplade till panelerna för att överföra mer värme. De är också mer vanligt välisolerade än andra system panelen. Vattenburna golvpaneldelarna är dyrare, och för en professionell lager, kommer det att kosta mellan $ 800 och $ 900 dollar per 100 kvadratfot. Vid köp av ersättnings tillbehör till ett vattenburet strålningsvärme panel kan göra mer lönsamt än att kassera hela pjäs, även om tillgången är en stor fråga när man beslutar detta.

Vattenburna strålningsvärme paneler

Det är ofta tydligt när strålningsvärmepaneler är förbi sitt bästa. De har ofta svårt att passera värme genom i golvet, så din första indikation på detta problem skulle kunna vara ett särskilt nära fläck på golvet. När du har tagit bort panelen från omgivningen, kan du ta en närmare titt på skador på den.

Att hitta delar för strålningsvärme paneler

Om du väljer att byta ut delar i panelen, snarare än att köpa en ny pjäs, är det möjligt att du kanske kan hitta några delar genom att kontakta den ursprungliga tillverkaren av produkten. De kommer ibland ta i gamla paneler och bryta upp dem för delar, så det här är din bästa chans att hitta en ny pjäs för din panel om du har problem med att hitta delar. De kan också kunna erbjuda dig uppgraderingar, eller till och med en fullständig ersättning panel till ett reducerat pris, beroende på hur tillgängliga sådana produkter.