utekök uteplats: yttyper

När du funderar på en utomhus kök uteplats, det finns flera faktorer som du behöver tänka på. Den första, och viktigaste, att tänka på är den yta på vilken bakgård köket kommer att byggas. Medan köket kan byggas på vilken yta som helst, vissa är säkrare än andra.

Trä uteplatser är bra för utomhus kök, men logiskt, trä förmodligen inte ha eld på det. Trädäck kommer med sina egna risker och först och främst är brandrisken. Du kan gilla utseendet på trägolv, men om du tänker bygga en utomhus tegel ugn, kanske du inte vill bygga den på en trä uteplats eftersom värmen kan bränna trä-eller ännu värre – orsaka en brand som tar din hela huset ner, också.

Wood Decking

Om du installerar ett handfat och felaktigt installera VVS, kan en läcka orsaka en trädäck att ruttna.

Bricka

Den största fördelen med en trä däck är att det är kostnadseffektivt att bygga och i allmänhet billiga att underhålla.

Betong

Generellt trägolv rekommenderas inte för en utomhus kök, men om du behandlar träet noggrant, kanske du använder trä är tillfredställande.

gatstenar

En klinkergolv för din uteplats kan vara en bra idé. Det finns så många olika typer av kakel på marknaden som du kan ha svårt att göra ett val. Du kommer att vilja överväga om ditt val av kakel ger bra grepp eftersom du behöver ordentlig dragning för dina fötter och skor. Strukturerad kakel är ett bra val för bra grepp. Sedan behöver du överväga storleken på kakel. Större plattor kan vara mer mottagliga för påtryckningar, men om det är installerat på rätt sätt bör de hålla upp utan alltför många problem. Mindre brickor av en solid färg är lättare att ersätta, men. Allvarligt överväga färgen på gikt du kommer att använda eftersom du bättre kan täcka upp smuts och fläckar med mörkare färger.

Om du bor i ett hårt klimat, kan en bricka uteplats golv spricka och du kommer att ha en ganska tid på att försöka ersätta dem. Klimat kan också orsaka din injekteringsbruk försämras alltför snabbt om du har fukt eller extrema temperaturförändringar i ditt område.

I de flesta fall är en konkret uteplats perfekt för en utomhus köket eftersom den kan anpassas och det kräver ingen speciell beställning att köpa. Du kan fauxfullföljande, färg, patina, fläck, glasyr, färgton, klippa, skära och färga betonggolv som öppnar upp nästan obegränsade designmöjligheter. Betonggolv är också mer ekonomiska än andra typer av golv.

Dock är problemet med betonggolv att om vatten någonsin kommer in i betongen genom en liten spricka eller ett hål, kommer ni att sluta med betydligt större sprickor som årstiderna går. Det är viktigt att hålla din betonggolv förseglat och Refinish det med några års mellanrum. Underhållet kan få komplex om du bor i ett område där marken och vattnet fryser på vintern och sedan bli varm eller varmt på sommaren eftersom betonggolv inte kan hantera stora variationer i temperatur utan bokstavligen sprickbildning under trycket.

Gatstenar är gjutna cementblock som är idealiska för ett utekök. Eftersom de är mindre enskilda cementblock har du rörelsefrihet med marken olika temperaturer under hela året. Du har också alternativ för cement konstruktion som används med gatstenar och asfaltläggare som används i olika konfigurationer.

Problemet med gatstenar är att om du någonsin behöver reparera eller byta ut en, det finns ingen garanti att du kommer att kunna Purchas en likadan. Om du väljer att använda gatstenar, köpa extra och lagra dem för senare användning.

Varje typ av uteplats golv har sina för- och nackdelar, och du bör överväga alla typer innan du bestämmer dig för vad som är rätt för din uteplats.