förhindra erosion i din trädgård

Rachel Klein är en ivrig trädgårdsmästare, och en mästare på växande allt från grundläggande örter druvor – utan användning av bekämpningsmedel eller bekämpningsmedel. Hon älskar också att torka, sylt eller knipa något hon växer. Rakel har trädgårdsarbete kompetens bortom hennes år.

Är din gård på en sluttning? Då är matjord erosion sannolikt ett stort problem. Mark försämring kan orsakas av regn, is smälter och vind alla reser ned lutning i din trädgård. Tecken på erosion inkluderar exponerade rötter, rensad ut områden på gräsmattan, eller vattenpölar eller sanka avsnitt. Lyckligtvis finns det flera metoder för att förhindra att detta händer. Se till att bedöma problemet noggrant innan beslut fattas om lösningen. Förebyggande börjar med kontrollmetoder som bestäms av djupet och allvaret i frågan. Genom att använda en eller flera förebyggande metoder, kommer du att hålla din trädgård frisk samtidigt som växter och träd en plats att växa och blomstra.

växt Vegetation

Tips: Om du bor nära en eroderande ström, inte använder konstgödsel, bekämpningsmedel eller växtgifter i åtminstone 10 fot av strömmen. De kan utföras nedströms och förorena vattendrag. Dessutom, skapa en “buffert bed” längs bäcken med hjälp av massor av inhemska arter av växter och blommor. Klipp inte denna säng eftersom det kommer att fungera som en naturlig buffert mot erosion längs bäcken.

mulching

Den vanligaste, och möjligen det enklaste, sättet att slåss en eroderande gården är att plantera blommor eller träd i det drabbade området. Dessa växter fungerar som en sköld, vilket minskar effekterna av regn, övervattning, is och vind som bär bort på marken. Växter och träd hjälper också stabilisera smutsen genom att sätta i rötter som förankrar den och suga upp överflödigt vatten. Vilda blommor fungerar bra till filt ett område utsatt för erosion, liksom örter eller en linje av buskage. Tänk på att krypande, krypa täckande växter är bättre än de som bara växer uppåt. Växter är särskilt fördelaktigt för att förhindra erosion på sluttningar eller stränder.

matting

Om du väljer att plantera blommor, träd eller buskar, välja arter hemma i ditt område kan vara mer fördelaktigt. Deras rot strukturer passar din miljö och kan stabilisera matjord säkrare.

Kant och terrasser

Lägga ett lager av kompost kan vara till nytta för både jord och växter när den tillämpas. Överväga ett lager av gödsel samt, som båda kommer att hjälpa marken absorberar vatten minska någon inverkan regn kan ha på området. Kompost och gödnings bidra till högre pH-nivåer och hjälpa hälsan hos jorden totalt. Frekvent mulching är också en god praxis för att ersätta begagnade kompost som kanske inte längre är lika effektiv styrning av erosion som ett nytt parti kan vara. Det finns ingen särskild produkt som är bäst att använda så att du kan välja vilken du tycker är bra för dina växter.

Matte är en produkt tillgänglig för att förhindra att urholka smuts som kan appliceras på bostads gräsmattor. I huvudsak är matte en tjock matta som läggs ner på markytan. Eftersom den består av trä, halm, eller kokosfibrer, det är mycket miljövänliga. Placera den i det drabbade området, för att suga upp elementen. Växter kan fortfarande att växa genom mattor samt och det kan skäras i alla storlekar för att passa dina behov. Tänk på att biologiskt nedbrytbara mattor måste bytas ut med jämna mellanrum.

Tips: Om du märker våta fläckar på din gräsmatta, börjar att klippa din gräs till två och en halv till tre inches hög. Längre gräs främjar en hälsosam rot tillväxt som kan förankra matjord och absorbera mer vatten.

Lera pölar eller våta fläckar synliga på din gräsmatta är säkra tecken på erosion avrinning. Dessa fläckar uppstår ofta där marken inte kan hålla mer vatten så det skjuts upp till ytan där det vattenpölar. Ofta kan planterade områden där jorden har störts orsaka en vattenavrinning som visas i andra delar av gräsmattan. En enkel lösning är att bygga en stödmur runt rabatter och större växter såsom träd. Stödmurar är vanligtvis installerade några inches djupt i marken och de fungerar som sköldar, förhindrar ytvattenavrinning. Stödmurar kommer också att hålla vattnet i sängen, vilket gör att växterna att långsamt dra in den.

Om lutning erosion sker, kan du begrava stenar eller järnvägsslipers parallellt med lutningen för att hejda vattenflödet. Ett annat alternativ är att använda vad som kallas “riprap.” Riprap är lösa stenar, vanligen granit, inbäddade i sluttningen för att bromsa och avleda flödet av vatten.

Terrassering är ett bra alternativ för att förhindra erosion på en sluttning också. När du terrassen en sluttning, nivå du bort branta delar av backen att göra flera plana områden. En terrass gör att vattnet absorberas i flacka områden, där växter vanligtvis växer, i stället för att flöda nedåt. Terrassering kan vara till nytta samt vackra, särskilt när planterade med lämpliga buskar och blommor. Även om det kan vara kostsamt och tidskrävande, är detta en av de bästa metoderna för att åtgärda problem med din jord bortnött.