närhets lås: funktioner och användningsområden

Om du är intresserad av att uppgradera din säkerhet, kan du överväga att installera närhets lås. Dessa avancerade lås har många fördelar jämfört med vanliga mekaniska lås, samtidigt som du de säkra dörrar du är van vid. Installera en närhets lås på en dörr ger dig en hel del kontroll över vem som har tillgång till den, och ger dig en hel del mer flexibilitet än en traditionell lås. En närhets lås bygger på samma grundläggande system som en traditionell lås, och innehåller många redundanta säkerhetskopior som hindrar dig från att utelåst från din bostad. Vad som följer bör hjälpa dig att förstå de olika funktionerna i närhets lås.

Även om du kanske inte tänker på ett traditionellt lås som en uppgradering som du bör vara medveten om, särskilt när du uppgraderar till den senaste säkerhetssystem, är det definitivt något att betrakta som en fördel. Sanningen är att även de mest avancerade lås kan gå sönder eller fel. När detta händer, är det en bra idé att ha en tillfällig lösning till hands så att du inte behöver förlora tillgång till en av dina dörrar, eller bryta sig in i din egen egendom. Den fysiska säkerhetskopian av nyckeln, vilket kräver ingen elektronik och fungerar precis som en vanlig nyckel, är ett bra sätt att göra detta. Lyckligtvis, nästan alla larmade lås kommer att omfatta en.

Traditionella Backup Systems

Beröringsfria lås inkluderar förmågan att acceptera flera nycklar. Om du försöker att begränsa åtkomsten till ett område till en viss utvald grupp av människor, kan detta spara en massa problem.

multipla nycklar

Dessutom är programmering som användare får tillgång till en dörr från en central plats kan göra ditt arbete mycket enklare i vissa situationer. För många säkerhetssituationer, kan det vara mycket bekvämt att kunna att omedelbart blockera tillgång till en person som inte längre behöver tillgång, eller ge en person en nyckel utan att behöva göra en kopia. Genom att använda tomma, utbytbara passerkort, kan du spara tid, ansträngning och pengar, samtidigt som styrkan i din säkerhet som högst.

Oberoende strömförsörjning

Beröringsfria lås använder sin egen strömförsörjning. Vanligtvis kommer i form av vanliga batterier som kan bytas enkelt. Lyckligtvis dessa batterier tenderar att pågå under en mycket lång tid. Dessutom, eftersom de är skilda från det elektriska nätet, de är helt tillförlitliga. I händelse av att närhetslåset förlorar makt, förblir traditionella backup system som kan användas, och kan användas för att få tillgång till dörren och byt ut batterierna. På grund av det sätt på vilket närhets lås är driven, de inte förlorar ström även i händelse av ett strömavbrott.

knappsats

Många närhets lås innefattar en knappsats som kan användas för att ange en nyckel kod. Detta kan vara en bra backup system i händelse av en person att förlora sin nyckelkort. Dessutom, om ett passerkort skadas, nyckelkoden kan användas tills ett nytt kort blir tillgänglig. På grund av backup-system som detta, närhets lås är mycket tillförlitliga.