och nackdelar med flytande kork golv

En flytande kork golv kan verkligen lägga en hel del till inredningen i ett hem. Flytande kork golv är redan färdiga golv som är gjord för att låsa ihop och installeras över en dyna, vilket gör det “flytande”. Många människor använder den för att täcka golv i varje rum i deras hus, även om det är vanligast i högtrafikerade områden. Det är verkligen börjar bli en trendig alternativ för golv och kan ge dig en hel del fördelar. Även om det ger dig några fördelar, det finns definitivt några nackdelar med det också. Här är några fördelar och nackdelar med flytande kork golv som du bör tänka på.

En stor sak om kork golv är att det är unikt. Jämfört med andra golv alternativ, inget annat ser ut som det. Många människor tröttnar på samma gamla golv alternativ som finns där ute. Kork ger dig en stor golv alternativ som är helt en-of-a-kind.

Unik

En annan stor del av kork golv är att det är en grön produkt. Den är gjord av barken bort av en kork träd, så det är mycket lätt att förnyas. Med golv i dessa dagar, det finns en växande betoning på miljövänliga produkter. En stor del av de traditionella golv val bara hamna i en deponi. Med kork, du får en av de mest gröna vänliga alternativ.

Grön

Cork är mycket mångsidig och kan sättas i någon del av huset. Eftersom det är ett flytande golv, behöver du inte oroa dig för limning ner till någon särskild undergolv.

Mångsidig

Cork anses vara en allergivänliga golv alternativ. Det är mycket renare än vissa andra golv val som matta, och är bra för allergiker.

allergivänliga

Cork anses vara en av de tystaste golv som finns på marknaden idag. Det är mycket bekväma och tyst under foten jämfört med andra hårda ytor alternativ.

Tyst

Nedan är några av nackdelarna med flytande kork golv.

Kosta

Känsliga för fukt

Kostnaden för kork kommer att bli mer än en hel del andra golv alternativ som du har. På de flesta ställen, kommer det att vara lika dyr som en high-end trägolv, trots att det är ett flytande golv. Detta gör det opraktiskt för en hel del köpare på marknaden.

Med en kork golv, vill du inte att väta mopp det när som helst. Detta kan också leda till problem i ett badrum. Surface spill är okej så länge du städa upp dem i tid. Emellertid kan moppning golvet med vatten leda till skevning och buckling i lederna.

Ett annat vanligt problem med kork är att du kan buckla den med tunga möbler. När du ställer en tung möbel ner på korken som har spetsiga ben, kan det sjunka ner i korken över tiden. Om du kommer att lägga tunga möbler ovanpå korken, kommer du vill vara säker på att du hjälper fördela vikten genom att sätta underlägg under benen. Detta kommer att hjälpa dig att förhindra permanenta skador på kork golv.

denting