optimera prestandan hos din tankless varmvattenberedare

I arbetet med att spara energi, många människor att installera en tankless varmvattenberedare i sina hem för att ta hand om sina varmvattenbehov. Dessa varmvattenberedare skiljer sig från vanliga varmvattenberedare i att de endast tillhandahåller varmvatten på efterfrågan. Detta innebär att apparaten förbrukar mycket mindre energi och dina verktyg räkningar är lägre.

En tankless varmvattenberedare värmer vattnet direkt utan att lagra det i en tank. Traditionella varmvattenberedare avfall enorma mängder energi eftersom de måste ständigt värma upp vattnet sitter i tankarna.

Hur fungerar en tankless varmvattenberedare Arbete?

Det finns två typer av tankless varmvattenberedare, men de fungerar på samma princip: gasdrivna och elektriska. När den heta vattenkranen är påslagen i huset, går kallt vatten in i uppvärmningsenheten. När vattnet börjar, värmer värmeelementet vattnet när den passerar igenom.

Större Hus Ring för högre prestanda

En mindre tankless varmvattenberedare kan leverera cirka 5 liter per minut (GPM). Gaseldade tankless värmare kan värma mer vatten än en elektrisk värmare.

Korrekt installation optimerar prestandan

Men om du har flera bygger på vattnet samtidigt, din lilla tankless varmvattenberedare kommer inte att kunna hålla jämna steg med efterfrågan. För att få en bättre prestanda, kan du installera en “hela huset” tankless varmvattenberedare, eller installera separata värmare för olika uppgifter.

Sakta flödeshastigheten

Naturligtvis fungerar en korrekt installerad varmvattenberedare bäst. Dock kan vissa delar av installationen förbises. Till exempel är det oerhört viktigt att se till att enheten är i nivå. En liten förskjutning kan leda till att värmaren att arbeta hårdare, och även leverera vatten som inte värms som den borde vara.

Ta Fixtures dig uppdaterad

De flesta människor tror att de måste ha ett stort flöde av vatten för att möta deras behov. En tankless varmvattenberedare kan leverera upp till 5 liter vatten per minut, men du verkligen inte behöver så mycket. Ett sätt att optimera prestandan hos din värmare är att bromsa hastigheten på vattenflödet.

Regelbunden rengöring och underhåll

Om du har äldre inventarier i ditt kök eller badrum, kan det ha en direkt inverkan på resultatet för tankless varmvattenberedare. Lågt flöde fixturer kommer att bromsa hastigheten av vatten som kommer igenom. På grund av detta, kommer vatten att stanna kvar i tillförselröret längre. Din vatten blir då mycket varmare, men aggregatet kommer att använda mindre energi.

Det bästa sättet att förlänga livslängden på din tankless varmvattenberedare är att hålla den ren och underhållas. Använd en rengöringssats som låter dig köra ättika genom värmaren och matarledningar. Spola ut systemet minst var 6 månader för att hålla systemet fri från mineral- och kalkavlagringar.