orientaliska mattor: ta bort sällskapsdjur fläckar och djurhår

Dina orientaliska mattor kan förstöras av ditt husdjur fläckar och hår. Nedan följer en kort och enkelt följas steg-för-steg-metoden för att ta ut sällskapsdjur smuts och fläckar,. Verktyg och material som behövs, • Fuktiga pappershanddukar, • Gummihandskar, • gummiskrapa, • Lint borttagningsmedel eller anti-lint pensel, • kanal eller packtejp, • Kallt vatten; • Dammsugare; • skrynkliga tidningen eller trä, Steg 1 – Rensa bort Synlig Pet fläckar och hår,. först snabbt bort från dina orientaliska mattor så mycket pet ludd och smuts som möjligt. Du kan göra detta genom att gnugga de drabbade fläckarna med fuktiga pappershanddukar. För att skydda dina händer från dålig lukt och smuts, sätta på sig ett par gummihandskar före rengöring din matta. Dessutom några djurhår tenderar att hålla sig till gummi, vilket gör dina ansträngningar mycket enklare, Steg 2 – Späd Envis smuts med vatten,. Om fuktiga handdukar inte fungerar på ett effektivt sätt, kan du försöka att lägga lite vatten på det drabbade området. Detta kommer att späda ut sällskapsdjur fläcken och kan avsevärt rensa bort envis smuts. Den mängd vatten som du kan lägga beror på storleken av fläcken. Men vad du än gör, undvika att få din matta dränkt, Steg 3 – Använd gummiskrapa eller Lint Remover,. Om du fortfarande ser djurhår in inom den matta högen, använd gummiskrapa för att jämnt borsta bort ludd från husdjur. Återigen tenderar gummi för att locka hår, så att du inte kommer att ha svårt att ta bort delar av päls från din matta eller matta. För mycket fint katthår, kan du använda en lint remover eller en anti-lint pensel,. Om de drabbade orientaliska mattor är små, kan du använda en remsa av förpackningar eller tejp. Enkelt uttryckt på tejpremsan på det område där det finns massor av djurhår, sedan efter några sekunder, dra bort tejpen, Steg 4 – rensa bort Pet Urin noggrant,. Pet urin kan leda till allvarliga problem för din matta till skillnad från andra typer av smuts och fläckar. Av denna anledning, förtjänar sällskapsdjur urin sin egen steg i rengörings mattor. Urin kan faktiskt ändra sammansättningen av de färgämnen som används i mattor, så du måste noggrant utplåna drabbade fläckar och på snabbast möjliga sätt. Du kan använda vatten och lite vit vinäger att ta ut lukt och fläckar, men kom ihåg att ta bort så mycket av ättika lösning som möjligt efteråt,. Steg 5 – Helt torka Wet Rug, Om av någon anledning din orientaliska mattor blev dränkts i vatten, måste du se till att de helt torr innan du sätter tillbaka dem. Du bör lyfta upp det drabbade området för ett par timmar för att förbättra luftcirkulation under den. Detta kommer att påskynda torkningen. Sätt skrynkliga tidningen eller två bitar av trä under din matta att påskynda dess torkning,. Steg 6 – Dammsug drabbade området, När mattan har torkat, bör du dammsuger det drabbade området för att ta bort damm och andra partiklar. Dammsugning kan också föra tillbaka mjukhet och silkeslen känsla av din matta.