bärbara byggnadsställningar: för-och nackdelar

Portable byggnadsställningar är en typ av byggnadsställningar som tjänar samma syfte som någon annan form av byggnadsställningar, med en ytterligare fördel: Bärbara versioner av byggnadsställning kan flyttas när de monteras som en följd av hjul, som är inbyggda i botten av var och en av stödstänger eller standarder. Det finns både fördelar och nackdelar som är förknippade med att använda denna typ av byggnadsställningar, precis som det finns med någon typ av byggnadsställningar tillgängligt för byggare.

Fördelar

En av de mest uppenbara för- förknippade med denna typ av byggnadsställningar är att det är helt bärbar. Med de flesta typer av byggnadsställningar, måste du välja en plats först och sedan montera byggnadsställningar. Om du vill flytta ställningen senare måste det demonteras, flyttas och sedan ihop. Med bärbara byggnadsställningar, det finns hjul med hjul på varje stödpinne eller standard, vilket innebär att så länge ingen är på ställningen vid den tiden, kan det vara lätt hjul från plats till plats, sedan säkrade på plats och använts. En annan pro som är associerad med bärbara former av byggnadsställningar är att dessa typer av byggnadsställningar tenderar att vara betydligt mer mångsidig än standard byggnadsställningar. Bärbara versioner av byggnadsställningar är också en hel del mer justerbar än versionerna som inte är bärbara. De kan anpassas till valfri höjd som du vill för varje projekt, och de kan enkelt justeras och flyttas runt efter behov för att passa en mängd olika arbetsmiljöer som ett resultat,. Andra fördelar med att använda bärbara typer av byggnadsställningar innefattar att de är oftast gjorda av pulverlackerat stål, vilket innebär att de är skyddade från väder och vind och även kan dra en hel del vikt åt gången. En enda byggnadsställningar plattformen kan hålla så mycket som 500lbs för de flesta tillverkare och märken av bärbara byggnadsställningar, men pulverlackerad stålkonstruktion innebär att trots sin styrka, dessa ställningar är lätt och lätt bärbar.

Nackdelar

En av de största nackdelarna i samband med bärbara typer av byggnadsställningar är att det är viktigt att hjulen hålls i gott skick, annars kan skapas säkerhetsrisker. Hjulen och hjulen är konstruerade för att låsa på plats, men om de inte fungerar på grund av dålig vård, kan byggnadsställningar bli instabil och orsaka skada,. En annan con som är förknippad med denna typ av byggnadsställningar är att som ett resultat av justerbarhet och det faktum att bärbara byggnadsställningar är utformad för att lätt isär, skruvarna och bultarna som håller samman elementen är i stånd att erfara mer slitage än normalt. Som ett resultat, måste extra omsorg vidtas för att säkerställa att den strukturella integriteten hos anordningen ständigt upprätthållas.