damm filtreringssystem setup i fyra steg

Din damm filtreringssystem är bland de viktigaste delarna av utrustning i att hålla din damm ekosystem friska och aktiva. Det finns flera olika typer av filtreringsmetoder och tillhörande system för att hålla din damm vattnet rent. Beroende på storleken på din damm och typ av filtreringssystem du väljer, kan installationen variera från några minuter till några timmar.

Låt oss ta en titt på hur man ställer in en av de mer komplicerade mekaniska system. Denna typ av damm filtreringssystem kan stödja en damm på upp till 20.000 liter.

Typer av Pond Filtration Systems

Tänk på utformningen av din filtreringssystem samtidigt som du designa din damm. På så sätt kan du avgöra det bästa sättet att lägga ut rörledningar för filtret och pumputrustning. Detta bidrar till att eliminera den tuffaste delen av jobbet, vilket innebär att gräva diken för allt detta rör.

Steg 1 – Bestäm layout

När du har fastställt den bästa layout för VVS, kan du lägga rörledningar till pumpen och filtret. Du skapar ett system med sluten slinga, i vilken pumpen kommer att tvinga vattnet från dammen genom filtret och sedan tillbaka till dammen igen.

Steg 2 – Installera VVS

Pumpar för damm filtreringssystem av denna storlek brukar köra på vanliga vägguttag, vilket är 110 volt och mellan 10 och 30 ampere. Tråd storlek och brytare du behöver för det här jobbet kommer att bero på pumpen du väljer och dess specifika effektbehov. Kom ihåg att när du kör några elektriska sladdar utomhus, bör du köra alla ledningar i ledningen och använda vattenskyddad och kontakter.

Steg 3 – Installera Electric

När alla dina VVS och el har installerats, kan du ställa in din pump och filter och göra de slutliga anslutningarna. Bestämma storleken pumpen rätt har allt att göra med antalet liter din damm rymmer. En bra tumregel är att välja en pump med en flödeshastighet som tillåter alla dammens vatten recirkuleras inom 60 till 90 minuter. Välja ett filter kräver viss forskning om de olika material och medier som du kan använda för att ta bort alger och muck från damm. Du kan lägga till specifika kemikalier till filterbehållaren att inrikta sig på specifika föroreningar.

Steg 4 – Ställ upp utrustningen