effekt bågfil vs jigsaw

effekt Hacksaws

Bågfil som används för att skära stora sektioner (storlekar) av metall såsom stål kallas en effekt bågfil. Det är mycket svårt att skära diametrar som är mer än 10/15 mm med en handhållen bågfil. Detta är det varför kraftSaxar används. Kraftsaxar är relativt mycket snabbare än handhållna Saxar. Med kraftSaxar, flyttar tunga arm fram och tillbaka och skär på bakåt stroke. En maskin skruvstycke används för att hålla metallen. Maskinens skruvstäd är en viktig komponent som håller metallen på plats. Bladet sänks ner på toppen av metallen då den släppts ut och fixeras sedan i städet.

sågblad

Ström sågblad graderas i enlighet med antalet tänder per tum och även beroende på material som de görs. Snabbstål används för att tillverka högkvalitativa bladen. I vissa fall är billigare material såsom blad kolstål används för att göra bladen hos kraftSaxar. Det finns en nödstopp på varje effekt bågfil som tillåter användaren att stänga av maskinen snabbt. Nödstoppet är normalt närvarande vid sidan eller foten av bågfil maskinen.

bågfil Motors

En elektrisk motor är också närvarande i en effekt bågfil som driver bladet genom att utnyttja ett blocksystem. Spärrsystem används även i vissa kraftSaxar. Två brythjul finns i de flesta Saxar. Hastigheten av snittet kommer att vara snabb om bältet är placerat på den mindre remskivan och det kommer att vara långsam när remmen är placerad på den större remskivan.

sticksågar

Med hjälp av en sticksåg för att skära olika material är inte en lätt uppgift om du inte vet exakt vad som behöver göras. Men med erfarenhet och efter några tips, kan underlättas processen. Det rekommenderas att du aldrig ska använda pendelrörelse som är avsedd för snabbare kapning när du använder en sticksåg. En måttlig mängd kraft bör användas när man trycker bladet av pusslet mot materialet som skärs. I likhet med andra elverktyg som används för att skära olika material, blad är den viktigaste delen av en sticksåg.

sticksågblad

Det finns olika typer av blad för pusslet som utnyttjas för olika material. Den första är en bimetall jiggsågblad som används för att skära icke järnhaltiga material och olika typer av metaller. De anses perfekt när klippning av metall på grund av deras godkännande. Den andra typen av bladet är det blad av kolstål som används för att skära icke-metalliska material, såsom trä. För att göra en ren och snabb snitt, dessa blad har slipad och vässade tänder. Ännu snabbare kapning erbjuds av höghastighetsstålblad. För att skära material som marmor, glasfiber, kompositer eller keramik, är metallsticksågblad används. På grund av den slipande material som används i dess konstruktion, dessa blad är motståndskraftiga mot slitage och värme.