för- och nackdelar med ett utsugs häll

En utsugs häll är en spis eller häll med en fläkt som suger rök och rök ned genom ett rör under golvet istället för att ha en huva som fångar alla röken. Utsugs hällar har inte fläkt eller matlagning huva över spisen. Istället utsugs fan av denna spishäll suger rök, ånga eller rök ned genom ett rör och ut genom en ventil.

En av de viktigaste fördelarna med utsugsspishällen är att det är ganska kompakt och kan vara mycket elegant. Eftersom du inte behöver ta itu med huva eller fläkt över av spishällen, kan du enkelt använda den i en köksö eller annan ovanlig situation, som under ett väggskåp. Du behöver inte göra nödvändiga justeringar och installationer för att rymma huven.

Kompakt och elegant

En annan stor fördel med denna typ av spishällen är att den kräver minimal sanering. Eftersom rök, rök och ånga alla sugs nedåt, behöver du inte ta itu med uppbyggnad i huvan eller fläkten. Dessutom behöver du bara rengöra ett område i stället för att klättra upp ett steg stege för att komma till huven. Allt du behöver göra är att rengöra spisen på samma sätt som alla andra spis.

Easy Clean Up

En utsugsHäll är mycket billigare än dess motsvarighet. Eftersom avgaserna eller utvinning system som redan är byggt i, finns det inget behov av extra arbete vid installation. Enheten själv är ganska billigt jämfört med en fullständig huva häll version. De flesta maskerade hällar är ganska dyra eftersom bortsett från själva enheten, måste du också ta hänsyn till kostnaden för installation, rörledningar och ventilation.

billigare

En utsugs häll fungerar genom att suga i rök, rök och lukt nedåt till ett rör. En kraftfull fläkt är inbyggd i att göra det här jobbet. För att det ska fungera, krävs tillräckligt luftflöde. Ett litet kök kanske inte har tillräckligt luftflöde för att motverka den naturliga upp flödet av rök. Om det inte finns tillräckligt luftflöde eller luftcirkulation i ditt kök, kan utsugsspishällen inte fungerar som man hoppats. Du kan sluta med ett kök fylld med rök eller kvardröjande mat lukt. Men om ditt kök är liten men väl ventilerad sedan ett utsugs häll kan fungera.

Inte lämplig för små kök

Även om det är ganska lätt att placera ett utsugs häll i ditt kök, det finns flera problem som du kan behöva ta itu med innan de köper en. Denna typ av häll kräver att luften som skall ventileras ut ur huset från en nedåtgående rör. Detta innebär att kanalsystemet i ditt hus måste bereda plats för rörledningar och ventilations den ut ur huset. Extra arbete och bygg problem kan vara ganska dyra, att inte tala om huvudvärk.

Konstruktion och installation Oro