ingen klippa gräsmattor

Sandy är en gör-det-självare från vägen tillbaka. När bilar var enklare, brukade hon göra sina egna reparationer. Nu är hon fortfarande i att göra allt själv, men väljer att ta bilen in för en oljebyte. Hon skulle hellre att skriva eller vedeldning än att byta olja på hennes bil.

Medan doften av nyklippt gräs har lite rivalitet under våren och sommaren, det finns ingen förneka att gräsmattan underhåll kan vraket förödelse på miljön (och din helg!). Även om dessa alternativ fortfarande kan kräva en slåtter en eller två gånger per säsong, de är inte alls lika mycket underhåll som standard val. Genom att odla dessa grässorter som kräver minimal uppmärksamhet, kan du spara tid, pengar och naturresurser utan att ge upp utseendet på en grönskande landskap.

ämnen

Northern / Southern / Midwest Sorter

Om du bor i norra USA, en av de bästa alternativen för ingen klippa gräs kallas krypven (Agrostis). Den växer till en höjd av högst sex inches med krypande längs utlöpare (ett fantasinamn för en stam som slår rot vid punkter längs horisontellt). Den har en mjuk känsla och växer bra i både soliga eller skuggiga områden. Denna typ av gräs används i många idrottsplatser och golfbanor i de norra delstat – så att du vet att det kommer att stå upp till barn och hundar!

En bra gräs för sydstaterna är en blandning av Fescue (Poaceae) och Buffalo Grass (Bouteloua dactyloides). Den växer lite mer våldsamt än Creeping Bent Grass, och om inte flyttade en gång eller två gånger under säsongen kommer att lägga ner och ser ut som en äng snarare än en gräsmatta. Läs etiketter väl, eftersom Fescue kommer också i en hög mängd. Buffalo Grass del av blandningen lägger till en liten blå-grön effekt på din gräsmatta och är också hemma i USA, så det kräver naturligtvis små mängder vatten. Kombinationen av de två varianter gör en stor gräsmatta.

För övre Mellanvästern och nordöstra områden, är en blandning av 5 eller 6 sorter av Fine Fescue rekommenderas, inklusive Creeping Red (rödsvingel), Hard Fescue (Festuca longifolia), Tugga s vingel (Festuca rubra subsp. Commutata), och får Fescue ( Festuca ovina). Dessa gräs är grönaktigt grå till mörkgrönt i färg. Bladen är smala, men växer i klasar, vilket är bra för att kontrollera områden som riskerar att urholka.

Fördelar: spara tid, pengar och miljö

Inga-; klipp gräsmattor har många fördelar både för vår ekologi och våra personliga försörjning. Den uppenbara fördelen för DIYer är att de sparar oss tid och ansträngning eftersom vi inte längre behöver hålla en veckoklippschema, som kan variera från 20 minuter till ett par timmar beroende på vidden av din gräsmatta. Tänk på detta: Den genomsnittliga personen klipper deras gräsmatta gång i veckan under en varmt väder säsong. Om en säsong är cirka fem månader lång, kan du klippa gräs 20 gånger under den tidsrymd. Med ingen klippa gräs kan du klippa klipper ner till en gång eller två gånger per säsong. När etablerade, det finns lite att ingen ogräsrensning inblandad i ingen klippa gräs – också en tidsbesparing. Och tänka på hur många gånger du körde till staden för att få gas för att fylla upp gräsklipparen, som också är en engångskostnad, och helst krävs för maskin underhåll.

Pengar-wise, tänk på de initiala kostnaderna för en gräsklippare, kostnaden för gas för att köra den, och kostnaden för potentiella slåtter reparationer. I en typisk varma årstiden, kommer den genomsnittliga DIYer använda 20 liter gas för deras klipparen. Även de flesta ingen; klipp gräs behöver mindre vattning och mindre gödsel samt, såväl kostnader som kan lägga upp snabbt.

På tal till fördelarna för ekologi, är koldioxidutsläppen från gräsklipparen skära ned drastiskt när du bara har att klippa din gräsmatta en gång i månaden eller ännu mer sällan. Och med mindre vattning krävs, sparar du spara värdefulla naturresurser.

Den bästa tiden att plantera

Den bästa tiden att plantera något gräs är i höst. En bra fyra inches av lös matjord fungerar bäst för nya frön. För de flesta av gräs som nämnts, behöver du ca fem pounds av utsäde för 1000 kvadratfot, eller 200 pounds per acre. Läs paketet noggrant, sprid du köper gör en stor skillnad i att lägga fröet på rätt sätt.

Håll din säd fuktig, även om det kräver mer än en vattning per dag. När det är etablerat, kommer du sällan behöver vatten. Du bör se fröet börjar växa inom cirka två veckor. Vad du än gör, försök inte att klippa den i minst två månader. Rötterna är mycket anbud under denna period och kunde dras ut ur marken.

Några saker att komma ihåg

Nu när du vet hur mycket tid och pengar ingen klippa gräs kan spara, kan du behöva vara nöjd med luktade grannens nyklippt gräs istället för din egen.