måla en paneldörr

Brian Simkins är en frilansande författare som bor i Chicago. Han tycker om att använda hans 14 år av hem förbättring erfarenhet att utbilda och utrusta nya husägare.

Dörrar är en av de svåraste målade ytor i ditt hem för att hålla ren. Smutsiga handavtryck från barnen och märken på botten av dörren från skor är bara några av de saker som du kommer att slåss i ett försök att hålla den ren. Om dörren är panel, har du ytterligare en utmaning att försöka hålla damm och smuts från att landa i spåren på dörren. Ibland kan det hända att rengöra bara inte är tillräckligt och att du måste måla dörren för att hålla den ser fräsch.

Måla en panel dörr kan vara lite knepigt. Det är inte som en platt dörr där du bara kan få en rulle och måla hela ytan av dörren i några minuter. Det är omöjligt att få rullen i alla panel hörn och vinklade ytor. Med några enkla steg och lite tålamod kan du dock få din kassettport ser ut som ny med ett nytt lager färg.

Förbereda dörren

Det första steget i varje målning projektet är att förbereda ytan för att acceptera färg. Om du inte gör detta, så kan du sluta med peeling eller flagnande färg inom en snar framtid. Använd ett vanligt rengöringsmedel för att se till att all smuts och fett tas bort från varje yta som du ska måla. När du är säker på att dörren är ren, använd en bit av 150 grit sandpapper för att lätt scuff alla de plana ytorna. Detta kommer att bidra till den nya färgen att hålla bättre.

Om du har någon färg som skalar, då måste du använda en spackel för att skrapa bort det innan du sand. Du kan använda sandpapper för att jämna eventuella ojämna kanter som kan finnas kvar efter skrapning. Även om det här steget i allmänhet inte behövs på innerdörrar, kan det hända att vissa skrapning är nödvändigt på paneldörrar som har en yta utsatt för väder.

Målning

När man målar en panel dörr, kommer du definitivt behöver en hög kvalitet pensel. Vissa människor gillar också att använda en liten rulle för plana ytor, men du kan göra hela dörren med en borste och ändå få en finish. Vid val av färg, se till att du får en halvblank glans. Inte bara är denna färg mycket lättare att hålla ren än ett äggskal eller en plan, det är ganska lite mer hållbara.

Börja med panelerna. Med hjälp av din pensel, måla hörnen och spåren av panelerna på ungefär samma sätt som du skulle göra om du skär i hörnen av en vägg som du var på väg att måla. Se till att du inte får för mycket färg, eftersom det kommer att samlas i frästa spår och förvränga utseendet på dörren. Det är mycket bättre att använda ett tunt lager och sedan använda en sekund om nödvändigt än det är att sätta på för mycket färg i början.

När du har klippt i hörnen av alla paneler kan du borsta över den plana ytan av panelerna. Detta är ett område där vissa människor gillar att använda sina små roller. Bara använda rullen att tillämpa färg, och sedan använda borste för att se till att det sprids jämnt. Detta är det bästa sättet att undvika prickade rull struktur som kommer att finnas kvar på den släta ytan av dörren.

Den sista delen av dörren som du bör måla är sidostyckena och räcken. Dessa är de plana ytorna som faktiskt håller panelerna på plats. Med dessa, i likhet med den plana ytan av panelerna, kan du använda en vals för att tillämpa smärtan och sedan avsluta texturen med pensel, eller så kan du måla dem helt för hand med borsten. Arbeta långsamt runt hörnen och kanterna på panelerna för att se till att du inte orsakar några droppar som rinner ner i panelerna och orsaka körningar.

Måla en panel dörr inte kräver en hel del skicklighet, det tar bara lite tålamod och goda förberedelser.