målning linoleum kakel golv

Linoleum kakel golv är vanligast i badrum och kök. Denna typ av golv är slitstarkt och tål vatten och andra utsläpp, värme, kyla, och andra typer av exponering. Det är lätt att underhålla och billig. Men är linoleumgolv inte den mest attraktiva typ av golv du kan inkludera i ditt hem. Av den anledningen folk ofta vill dekorera golv i ett eller annat sätt för att göra det mer lämpligt att deras hem estetik. Läs vidare för en guide om hur man målar linoleum kakel golv i ditt hem så att det bättre smälter in med dina designidéer.

Innan du kan måla linoleum, måste du ta av någon vax och andra skyddande skikt på ytan av plattorna. Du kan göra detta genom att skura på golvet med sandpapper. Se till att du tar bort det översta lagret av den skyddande ytan hela linoleumgolv innan du börjar.

Steg 1 – Förbered området

Öppna ett fönster eller en dörr för att möjliggöra för extra ventilation i rummet. Blanda lika delar ammoniak och varmt vatten i en hink och sedan använda moppen för att rensa upp i linoleum kakel golv. Leta efter tecken på dyster, smuts, fett eller fläckar, och se till att städa upp dem ordentligt. Detta kommer att bidra till att hålla färgen ser bra ut och kommer att minska risken för skador på lacken från ämnen under den tiden. Också leta efter eventuella ojämna ytor på linoleum och åtgärda dem också.

Steg 2 – Prime linoleum

Använda en pensel för att fastställa ett tunt skikt av oljebaserad primer över hela ytan av linoleum. Primern måste baseras på olja så att det bidrar till att förhindra plattorna från vattenskador. Låt primern torka helt innan du fortsätter med nästa steg.

Steg 3 – Förbered för Målning

Lägg ut målning eller maskeringstejp i remsor längs kanterna av linoleum kakel. Detta kommer att bidra till att säkerställa att du inte råkar måla väggar eller omgivande områden när du inte meningen.

Steg 4 – Måla Tile

Använda rullar för öppna ytor och målarpenslar för mer detaljerat arbete i hörn och kanter, börja måla linoleum kakel med oljebaserad färg. Fastställa en enda skikt av färg och låt den torka ordentligt. Applicera ett andra lager färg på samma sätt och låta det torka också. Vid denna punkt, utvärdera utseendet på plattorna. I de flesta fall är tillräckligt för färgen på linoleum 2 rockar.

Steg 5 – Tillämpa Polyuretan

Använd penslar att tillämpa ett tunt lager av polyuretan över torkad färg. Detta kommer att ytterligare bidra till att skydda lacken från vatten och andra typer av skador som kan uppstå.