och nackdelar med bambu kontra kork golv

Kimberly Carver har varit en frilansande skribent i över 15 år, och en framgångsrik entreprenör för de senaste 3. Även om hon är upptagen med att köra sitt eget skrivande företag och högteknologiska webbplats, TheHighTechSociety Kimberly fortfarande tycker om att skriva för andra om de ämnen hon vet bäst inklusive datorer, bilar och hem och företag renoveringar och reparationer. Med en examen i journalistik och certifiering som en juridisk assistent, hon också tycker om att göra undersökande journalistik bitar och skriver om juridiska frågor. På sin fritid, tycker Kimberly att göra projekt runt huset med sin make.

Om du handlar för nya golv och kan inte bestämma bambu eller kork skulle vara bäst för ditt hem, vi har dig täckt. Här är för- och nackdelar med varje alternativ för dig att granska för att du bättre välja vilken som är den bästa matchningen för din renoveringsprojekt.

Miljö

Om du letar efter ett miljövänligt alternativ, du verkligen kan inte gå fel med antingen val. De är båda ganska lika i detta område och båda bra alternativ till trägolv.

Kosta

Även korkträd ta lite längre tid att fylla, både kork och bambu är lätt att återföds ständigt. Kork skördas från barken av kork träd, en process som inte skadar träden. Det tar tio år att återföds ständigt korkträd till sin fulla potential. Bambu är inte ett träd, men en gräs, vilket är anledningen till återväxt processen är så snabb och enkel, med bara fem år att fylla. Antingen är ett stort ekologiskt val, särskilt jämfört med traditionella trägolv, vilket kan ta 20-25 år att fylla.

Hållbarhet

Det är viktigt att notera att bambu har en nackdel i denna kategori. Det kan anses mindre miljövänliga än kork, eftersom den behandlas med lim. Dessutom är bambu industrin ännu inte reglerad, vilket innebär att att olika bekämpningsmedel och kemikalier skulle kunna användas på bambu medan den växer.

Utseende

Golv kostnader för bambu och kork är nära, om inte ett alternativ råkar vara till försäljning på din lokala hem förbättring butik. Cork tenderar att vara dyrare av de två, men inte mycket.

ämnen

När man tänker på kostnader, är det viktigt att ta hänsyn ytterligare krav som skulle kunna göra en alternativ dyrare än den andra. Även kork kan vara en smula dyrare än bambu, oftast kräver inte en isolator, så att den kan monteras direkt på den befintliga grunden. Å andra sidan, bambu behöver oftast ett isoleringsmaterial, som kommer att öka din totala initiala utgifter.

Oavsett vilken produkt du väljer, produkt, se till att åka runt för att säkra bästa möjliga resultat.

Tänk på att när du handlar för bambu, bör du bara köpa en ansedd varumärke produkt, som kvalitet kan variera, kostar dig mer reparations- och underhållskostnader på lång sikt.

Bambu och kork vardera och nackdelar i hållbarhet avdelning, så se till att noga överväga din livsstil innan du väljer en.

Om du installerar detta golv i ett hem med hög trafik från barn, husdjur, eller högklackade bärare, kan kork vara ett bättre val. Eftersom kork är mjukare än bambu och lövträ, är det mindre sannolikt att repa från konstant exponering för tassar, klor, och punkt skor. Det studsar också tillbaka i form (precis som ett vin kork gör, så det kommer inte lätt buckla eller varp. Det är också tystare att gå på eftersom materialet absorberar ljud och buller.

Cork är också mycket motståndskraftig mot mögel, brand och insekter, vilket gör det säkert och hälsosamt för husdjur och barn att tillbringa tid på.

Bamboo har även fördelar för bostäder med hög trafik. Denna golvmaterialet är hårdare än kork, vilket innebär att även om det är mer mottagliga för repor, är det också naturligt smutsavstötande. Men även när olyckor händer och fläckar få igenom eller ytan är repad, är det lätt att reparera. Till skillnad från kork, kan bambu har fläckar och repor slipas eller polerade ut, vilket är ett stort plus. Tänk på att även om en bambu kan slipas, kan det inte lackeras, vilket innebär skadade plankor behöver ofta bytas ut helt.

När det gäller fukt, är bambu inte som fuktbeständig som kork, som har en naturlig vaxartad ingrediens som kallas suberin som stänger ute fukt. Varken rekommenderas för hög luftfuktighet utan en ordentlig tätningsmedel. När den placeras i ett område med mycket fukt, som ett badrum eller källare, kommer båda produkterna måste återförslutas med polyuretan regelbundet.

De flesta människor föredrar utseendet på bambu golv över det av kork, som bör övervägas om du funderar på att sälja din bostad inom de närmaste åren. Bambu finns i flera fläckar och färger, och det liknar lövträd i de flesta fall, vilket gör det lätt att integrera i hem med befintlig lövträd.

Cork finns även i olika färger och mönster, men det är inte lika mångsidig eller lätt att integrera, eftersom inga två kork kakel bitar eller plankor ser exakt samma. Cork kan se bra ut, men det kommer inte att tilltala alla smaker.