och nackdelar med självtätande membran på ett däck

Självtätande membran används för en tätnings däck och kallas också skal och piska membran. De skyddar däck svagaste områden från is uppbyggd, eller de skadliga effekterna av vatten längs däcket kanter. Självtätande membran har sina för- och nackdelar, när det gäller däck användning.

Självtätande membran är lätt att arbeta med (även för nya användare). Den självtätande membran är också kunna täta sig runt genomföringar på däck som orsakas av fästelement och naglar. I en prisjämförelse med andra produkter, är det självtätande membran också måttlig kostnad. Det kan också motstå lätt gångtrafik.

Fördelar med självtätande membran på ett däck

Det självtätande membranet är en nyare produkt, som förlitar sig enbart på en adhesiv bindning mellan stora kedjor av material. Installationsmetoden av dessa material lämnar lite utrymme för misstag. Vid användning av det självtätande membranet på ett däck, beroende på material, ultraviolett ljus eller överdriven värme kan orsaka membranet att brytas ned. Tillämpning av självtätande membran på däck extra tjock, inte är garanterat att ge extra skydd mot den mest extrema is som tinar och fryser på däck.

Nackdelar med självtätande membran på ett däck