oljebaserad vs vattenbaserade yttre lasyr

Om du har trä ytterväggar, ett däck, utemöbler eller andra yttre trä objekt som du planerar att måla med en yttre bets, och du undrar om du vill använda ett vattenbaserat eller en oljebaserad produkt finns viktiga faktorer som du bör tänka på. Medan måla endast täcker ytan, en fläck, såsom lack, tränger under ytan. Vid beslut om du ska använda en färg eller en fläck för att täcka en yta, bör du ta hänsyn till skillnaderna. Här är 6 tips som hjälper dig att välja mellan en färg och en fläck.

Om du planerar att färga en yta utsatt för väder, är det viktigt att du väljer en produkt av hög kvalitet. Anledningen till detta är att en fläck av en högre kvalitet kommer att bibehålla dess skönhet längre, även när det utsätts för UV-strålar, regn och extrema temperaturer.

Tips 1: Välj en högkvalitativ Stain

Leta efter gamla lager av fläck eller färg på ytan du planerar att avsluta. Gamla fläck finish kan vara svåra att upptäcka och kan likna den naturliga färgen på träytan där du kommer att tillämpa den nya färg eller bets. Om du ska färga en yta som tidigare har målats eller färgas med en oljebaserad produkt, då en vattenbaserad produkt kommer bättre hålla sig till ytan som ska täckas.

Tips 2: Old Paint Coating

Om du ska färga en yta som har en naturlig motståndskraft mot röta, såsom redwood, cypress eller ceder produkter, kommer en vattenbaserad produkt vara ett bättre val.

Tips 3: överväga vilken typ av trä

Om du målar en yta på ett däck, utemöbler eller luckor, och om dessa ytor kommer att utsättas för solljus, vind, regn och andra utomhus element, bör du använda en oljebaserad bets, eftersom det är mer hållbara.

Tips 4: Exponering för Väder

Oljebaserade fläckar tränga in i träet bättre. Dessutom, de är mer hållbara. Eftersom denna typ av fläck tar längre tid att torka, tenderar den färdiga produkten att ha en jämnare finish. En fördel av att använda en oljebaserad gel fläcken är att den inte kommer att orsaka att träfibrerna att höja. Som jämförelse, inte oljebaserade fläck inte tränga in i trä samt gelen, och du kommer att behöva tillämpa flera skikt för att uppnå samma färgdjup som du gör med färre lager av gelen.

Tips 5: Fördelar med oljebaserade Fläckar

Vattenbaserade fläckar är mer mögel resistent än oljebaserade fläckar. Faktum är att vissa oljebaserade fläckar uppmuntra mögel, så var försiktig om du funderar på att köpa en oljebaserad bets. Leta efter ett märke som anger att det är mögel-resistent,. Andra fördelar med vattenbaserade fläckar är att de inte producera så mycket lukt eller skadliga ångor, de är icke brännbart, torkar de snabbare, behålla färgen bättre, kräver endast sanering tvål och vatten och de är mer miljövänliga eftersom de inte avger VOC (Volatile Organic Compounds).

Tips 6: Fördelar med vattenbaserade fläckar