ordentlig dränering ger en torr källare

Fuktiga källare är inte bara obehagliga ställen att tillbringa tid, men de kan också vara farliga för din hälsa. Eftersom mögel behöver fukt för att växa, om din källare är torr, kan du förvandla den till en plats för din familj samtidigt som man eliminerar de negativa hälsoeffekter form poser.

Samtidigt med god dränering under din foundation är viktigt för att säkerställa en torr källare, kontrollera ytvatten lika kritisk hålla källaren torr. Läs den här artikeln för information om hur du kan styra ytvatten runt ditt hem.

Många människor är förvånade när de lär sig hur mycket vatten kan rinna av deras tak. Det uppskattas att en tum av regn som faller på 1000-kvadratfot tak leder till över 600-liter vatten. Med den mängd vatten, kan du se varför det är viktigt att flytta bort från din foundation.

Eftersom de flesta tak är sluttande för att styra vattnet till sina kanter, är det första steget som har funktionella takfot tråg för att kanalisera vattnet i stuprör som styr bort vattnet från grunden. Om regnvatten får bara köra från taket, kommer fukt samlas runt utsidan av grundmurar och så småningom arbeta sig igenom dem.

Installera tillägg på svansen slutet av dina stuprör som sträcker åtminstone 6 fot från ditt hem kommer att hjälpa vattnet bort från din foundation. Om det är möjligt, kommer att ha förlängning rinna på en fast yta såsom uppfart se till att vattnet inte sjunka ner i marken runt grundmurar,. Marken runt ditt hem bör graderas eller sluttande bort från huset. En lutning av en tum till och 1,5-inches per fot för åtminstone 6 fot runt omkretsen av ditt hem är tillräckligt för att dränera bort fukt från din foundation och förhindra regn från blötläggning marken nära väggarna,. När byggare tillbaka fylla runt ett nytt hem, kan jorden nära väggarna få packad. När detta inträffar marken faktiskt slutar upp sluttande mot väggarna i stället för ifrån dem. Lyckligtvis är det relativt enkelt att lägga till extra jorden runt grunden för att skapa den rätta lutningen,. Träd på gården är vackra, men det är viktigt att inse att när de växer, kan de orsaka betydande fuktproblem runt ett hem. Det amerikanska Department of bostäder och stadsutveckling rekommenderar att inga träd planteras närmare till ett hem än avståndet mellan deras mogna höjder eftersom när träden är närmare till ett hem, kan deras växande rötter nå ut och blockera underjordiska avlopp. Träd kan också orsaka kompaktering av jorden runt grunden om deras rötter ta upp all fukt från marken nära grundmuren.