placera en mantel hylla över en eldstad

Steg 1 – Vet din lokala brandföreskrifter

Steg 2 – Mantel Syfte

Steg 3 – Mät hyllbredd

Steg 4 – Aesthetic

ämnen

Eldstaden mantel hyllan är en av de viktigaste delarna i att integrera en öppen spis i ett rum inredning. En bra mantel kan komplettera den öppna spisen estetiska samtidigt göra sin egen dekorativa uttalande.

Men för att dra nytta av en öppen spis mantel hylla helt, är det viktigt att du ordentligt placera den.

Forskning din lokala brandföreskrifter. Beroende på vilket material din mantel är tillverkad av, kan det finnas särskilda lagar om hur hög och hur långt kan du placera en trä, sten eller metallhylla från de faktiska lågor spisen.

Om möjligt, gör detta innan du köper din mantel. Det skulle vara mycket olyckligt om du sattes på en trä spiselkransen bara för att upptäcka att du inte kan visa det som du vill på grund av säkerhetsskäl.

Överväga vilken roll du verkligen vill din mantel att spela. Hyllan kan lika gärna vara en ren inramning bit för din spis eller funktion som en faktisk HYLLKLAFF. Om du inte tänker använda andra föremål på manteln som är brandfarligt, då kanske du vill faktor som i era planer och höja mantel ännu längre från den öppna spisen öppningen.

Även om en stor del av beslutet om manteln placering har att göra med höjden kommer vara på en gång fastnat på väggen, bredd och djup är också viktiga faktorer.

En bra tumregel, som kan variera beroende på särskilda regler i ditt lokala nummer, är en 1/2-tums regeln. I huvudsak, om din hylla skjuter färre än 1 1/2 inches utåt från väggen, sedan platsen som du placerar hyllan måste lämna en höjd av minst 6 inches mellan hyllan och den översta delen av den öppna spisen.

Om manteln kommer att sticka ut från väggen mer än 1 1/2 inches, bör avståndet mellan den övre delen av eldstaden och hyllan vara 12 inches eller mer.

Sist, men absolut inte minst, fundera över hur du vill att rummet ska se ut. När de säkerhetsproblem som har behandlats med himlen är gränsen, eller i detta fall taket. Om ditt tak är särskilt hög, placera en mantel för nära spisen kan göra det ser obekväma och trånga. På samma sätt, lägre tak som har mantel hyllor högt på väggen kan göra hyllan verkar alltför frånskild från den öppna spisen själv.

Överväga den omgivande möbler och rummet som helhet för att säkerställa att spisen mantel är ett attraktivt tillägg till ditt hem.