plantering av höjd

Suzy Kerr har varit en framgångsrik frilansande författare sedan examen från Missouri State University med en examen i journalistik. Hon har arbetat på dussintals hem renoveringar, slutföra projekt från garaget ombyggnader och asbestsanering att duscha installationen.

Det är lätt att förbise tillväxtpotential växter som du planerar en trädgård eller försök till liggande en gård. För att åstadkomma det utseende du vill, kommer du vill studera det område du planterar in önskad effekt, och anläggningens tillväxtförväntningar.

Planera för höjd

Som du projicera vad du vill att din trädgård ska se ut, överväga dessa tips när man utvärderar höjden på dina växter för att uppnå önskade resultat

När du har bestämt vad ser du vill, nu kan du välja de växter som kommer att ge dig den look. Här är några alternativ, kategoriserade efter höjd.

Höga anläggningsalternativen

Det självklara valet för höga växter är träd, men det finns andra alternativ, inklusive bambu och stora buskar. Vintergröna träd är en gemensam gräns växt, och bra för platser som inte får en hel del regn, eftersom de inte behöver mycket vattning. Italienska Cypress är en traditionell urval eftersom de kan växa upp till 60 fot hög. Vid ca 1-2 fot bred, de är även lämplig för smala planteringsområden. De är lätta att ta hand om, men inte växa mycket snabbt tills efter deras första år. Bambu växter finns i olika storlekar, men också göra en stor integritet anläggning. Mandake bambu genomsnitt 50 fot i höjd, men kan nå så högt som 72 fot. Det är inte lämpligt för geografiska områden som faller under 5 grader Fahrenheit. Om du inte vill att plantor av den extrema höjd, Shiroshima bambu växer endast till cirka 16 fot lång. Anser dock att denna anläggning behöver en bra mängd sol. Två andra höga anläggningsalternativen som växer till höjder mellan 8 och 10 fot är den japanska Berberis och Forsythia. Båda dessa växter blommande buskar som kommer att förlora sina löv på hösten. De är ganska lågt underhåll, men kommer att behöva lite periodisk formning för att hålla dem under kontroll.

Medelstora växter

Det finns en hel del variation i mellanklassen stora anläggningar, med möjlighet att skapa olika texturer i din trädgård eller gård. Rodger blomma, hostas, björnens byxor och leopard växter har alla blad med starka egenskaper. De har också fluffiga ser blommor som kan ge en mjukare look eller delar upp några redundanta designområden. Använda växter som blommar inte bara lägga stor färg men textur till din trädgård. Buskar är bra för att uppnå dina medel behov höjd. Vägg germanders, Hebes, vintergröna CANDYTUFT och hårig kanariefågel klöver lotus alla gör stora anläggningar för att linje din trädgård. Låg nivå buskar såsom berg rosor blanda väl med mark blommor. Rosenbuskar är en klassisk favorit, och kommer att medföra vissa elegans till din trädgård. Perenner är en allmän kategori av medelstora blommande växter som gör en stor gräns och lever under två år eller mer. Grekiska rölleka har vackra gula blommor som blommar på sommaren och hösten och når 18 inches bred och 24 inches tall. Det finns många färgalternativ i columbine växten, som växer från 18 till 36 inches i höjd. Johnsons blå näva och sparsamhet blomma är några mer populära perenner att tänka på.

Marktäckande växter

Låglänta växter kan täcka bara utrymme i en gård och lägga dimension från grunden. Små buskar som vintergröna, en, lavendel, och bergtall göra stora anläggningar för små områden och ger goda möjligheter att forma din trädgård. Vinstockar gör en unik möjlighet som de växa och sprida sig i hela trädgården. Populära vinstockar är kudzu, vanliga eller engelska murgröna, morning glory och bougainvillea. Om du inte vill att en växt blommor blommar eller växer som en vinstock, kan du plantera en mängd olika mossor. De växer låg på marken, är mjuka och har små enkla blad. Exempel på dessa anläggningar är väggskruv mossa, dawsonia superba, och röda mossa kapslar.

Så som täcker Plantering av höjd. Också vara noga med att kolla Plantering av färg och Plantering av Shape.