plantering och odla en sumak

Det finns 250 arter i släktet av blommande växter Rhus, eller sumak. Sumak är en väl avvägd ett litet träd eller buske, växer i genomsnitt cirka 15 fot lång. Tre vanliga arter som odlas i USA är Staghorn sumak, doftande sumak och smidig sumak. Alla tre av dessa har kluster av fuzzy röda bär som växer tätt tillsammans, en mycket utmärkande. Sumac träd är mycket lätt att växa och underhålla. Följ dessa steg för att plantera en sumak i din trädgård.

Plantera sumak där den kan ta emot 8 timmars solljus per dag, eftersom de inte är skugga toleranta träd. Sumac träd kommer att tolerera nästan alla jordtyp, frodas i pH-nivåer av 4,5 till 7,5. Deras rötter kommer att nå ut flera fötter under dem, så plantera dem där de kommer att ha gott om utrymme. Sumacs kan planteras när som helst på året, men om plantering under sommaren, måste du vattna regelbundet för att skydda mot transplantation chock.

Steg 1 – När och hur man ska plantera

Sumac rötterna växer snabbt. Om planta rötter har böjt, skära klammerändarna med en kniv eller trädgård sax, eller sprida ut dem före plantering. Om du har köpt en buske som balled och burlapped, skära ner hälften av säckväv från rotklumpen.

Steg 2- Förbered Sumac Roots

Gräva ett hål ungefär fyra gånger bredare än rotklumpen och samma djup. Vid plantering, se till att toppen av rotklumpen är även med markytan. Återfyllning hälften av jorden (tillräckligt för att stabilisera trädet) och vatten djupt. Fylla hålet med återstående jord och vatten igen.

Steg 3 – Dig och Plantera Sumac

Omger trädstammen med 2 till 4 inches av organiskt material, såsom halm, löv, tallbark och gödsel. Detta kommer att bidra till att bibehålla fukt för torktider.

Steg 4 – kompost runt Sumac

Sumac träd kräver praktiskt taget ingen vård. Under tider av torka, vatten ibland. Beskära tillbaka några döda grenar på våren. För att hålla denna snabba odlare innehöll beskär rotskott (sub-grenar) och fula grenar. Sumak bären har använts för att göra vin eller saft, och när de har fullt utvecklade göra ett unikt tillskott till blombuketter. Sumac träd ger mat för många fåglar och andra djur i hela vintern, så se till att uppskatta de olika djur som kommer att festa på de grenar, bär, blad och blommor av sumak trädet.

Steg 5 – Underhåll och njuta av din Sumac