plocka ut en woodturning svarv för din erfarenhetsnivå

Vare sig du är nybörjare eller entusiast av träbearbetning, plocka ut en woodturning svarv för din erfarenhet nivå är högsta prioritet. Det finns ett brett utbud av trä svarvar som finns på marknaden. Som ett resultat av detta kan det vara svårt att avgöra vilken trä svarvning att köpa eftersom det finns många faktorer att tänka på, såsom budget, modell, märke, storlek, och de funktioner som du letar efter. Det är också viktigt att välja rätt svarv som fungerar för dig som svarven arbetar vid olika hastigheter för att hjälpa möbelsnickare i träsnideri. Varje möbelsnickare har sitt eget projekt och kompetensnivå och här är några saker att titta efter att få en svarv för personligt bruk.

Som de säger, “prova innan du köper”. Detta är inget undantag trä svarvar som olika maskiner kan eller inte kan vara att passa. Det är bäst att få recensioner från familj, vänner, eller människor på Internet för goda råd om vad deras favorit trä svarv är och erfarenheter med andra svarv som de kan ha använt tidigare.

Vilka faktorer att tänka på

Om du är ny på virkesinköp svarvar, bör du allvarligt överväga hur mycket du vill spendera och om du anser att detta kommer att bli en livslång hobby. Om du är osäker, kan du överväga att köpa en hobby träbearbetning svarv. Dessa är lämpliga för dem som är nybörjare, eller för de osäkra på om de verkligen kommer att ägna sig åt denna hobby för många år framöver, eller för dem som sällan använder en svarv men bara vill ha en. Det är mycket billigare än alla andra svarvar på marknaden, men det är inte lika bra som en dyrare svarv kan vara.

Vad ska titta efter som en nybörjare

Det finns många olika nischer när det gäller träbearbetning, så svarvar kan köpas för att speciellt passa dessa behov. Ju större projekt, desto större trä svarvning du behöver. Ju större maskin du behöver det högre priset du betalar. Det finns tre huvudsakliga trä svarvar som finns på marknaden. Dessa är pennan, mini, och fullstor en. Om du brukar göra små projekt såsom att bordsben eller pennor, är en penna svarv passar dina behov. Penn svarvar är små i storlek och begränsad till en svängradie på 2 inches.

Pen Svarvar

Om detta är lite liten för dig, är en mini svarv lämpar sig för träsvarvning små till medelstora träbitar och små skålar. Liksom pennan svarv, är det litet och kan passa in i ett begränsat område. Däremot kan förlängningar köpas för att förlänga sängen.

mini Svarvar

Den största en kallas en fullstor svarv, även kallad ett golv svarv. Såsom nämnts ovan är det den dyraste av partiet. Den tar också upp en stor mängd utrymme. Den fullstora svarv är bäst för dem som är mycket allvarligt om träbearbetning, såsom professionella. Alla träbearbetning projektet är möjligt med den här maskinen.

Fullstor Svarvar