prydnadsgräs: lite underhåll alternativ till traditionell gräsmatta

J. A. Young har en magisterexamen i engelska, och en bakgrund som arbetar i allmänhet forskning och specialbibliotek. På den här hemsidan, specialiserat hon i trädgårdsarbete, och dekor projekt inomhus / utomhus.

Kathy tjänstgjorde som programdirektör för Gateway Greening i Missouri. Kathy har designat och utvecklat över 100 nationellt erkända gemenskap trädgårdsprogram för skolor och volontärer i hela landet. För närvarande är hon intresse utgivaren av Talbot Spy, som omfattar lokala nyheter på Eastern Shore.

Underhåll

Lätt att växa och lätt att underhålla, är prydnadsgräs blir ett populärt alternativ till traditionella gräsmattor. Prydnadsgräs och gräsliknande växter kan användas för svåra fläckar som backar, för speciella områden där de kan fylla en nödvändig nisch eller helt enkelt för marktäckning. Den bästa delen om prydnadsgräs är det stora utbud att välja mellan och skönhet och originalitet de ger upphov till landskapet.

tillväxt~~POS=TRUNC mönster~~POS=HEADCOMP

TIPS: Vår expert trädgårds rådgivare, Kathy Bosin tillägger: “Eftersom prydnadsgräs är på topprestanda i början av hösten, är det en bra tid att besöka din lokala botaniska trädgård eller arboretum att se vad gräs ser ut när mogna, och välj den perfekta dem för ditt landskap. ”

kategorier

Men innan du kastar ut alla dina gräsmatta vård verktyg, många prydnadsgräs kräver en del underhåll. Det finns dock många sorter som kraftigt minskar den tid du spenderar att behålla ditt landskap, och faktiskt, många kräver ingen klippning. Beroende på klimatet och villkoren för din trädgård, kommer du mer än sannolikt har många gräsväxter att välja mellan. Naturligtvis kommer du vill välja de växter som tilltalar dig och förgyller din landskap, men också checka in underhållsnivå som behövs så att du kan välja en marktäcke som passar din trädgårds livsstil. Oavsett om du har en vatten trädgård, rustik trädgård, sten, eller Oriental trädgård, kan prydnadsgräs ersätta de traditionella gräsmattor som är så typisk i förorter och längs kvarter.

Exempel

När du väljer prydnadsgräs att ersätta din gräsmatta, tillväxtmönster är en viktig fråga. En annan faktor att tänka på är att du inte behöver välja bara en typ att ersätta din gräsmatta. Många prydnadsgräs växer bra tillsammans eller så kan du helt enkelt vill sektions områden för särskilda anläggningar för estetiska skäl. Ändå kommer tillväxtmönster typiskt påverka där du plantera vissa prydnadsgräs. Running gräs är oftast ganska invasiva och kan omfatta ett område på nolltid, och dessa kan också kräva mer underhåll men. Hopklumpning gräs växer i klumpar eller knippen av gräs. Vissa arter faktiskt likna sod när den odlas nära varandra.

Prydnadsgräs visas i sex allmänna kategorier som betecknar storlek och form.

Tänk på att det finns gräs som kommer att växa axel hög och några som aldrig kommer att göra det förbi fotleden. Bedöm din landskap att bättre hjälpa dig att avgöra vilken storlek och form kommer att komplettera omgivningen bäst. Beroende på din specifika miljö – oavsett om det är sank, kuperad, etc .– det är torrt en perfekt matchning ute. Mer än troligt, kan du hitta flera typer som kommer att arbeta för ditt område, prova dem alla! Para ihop olika typer av gräs tillsammans kan lägga till visuella intresse och göra en tilltalande landskap.

Gräset som anges är idealiska som marktäckare. Det finns många fler vackra växter som kan användas för dramatisk effekt, som lila pampas gräs eller egyptiska papyrus. Även dessa kan fungera som marktäckare, men kanske inte idealisk för förorts- och staden partiet utrymmen.

Japanska söt flagga gör en grönskande marktäcke som trivs i en fuktig, även sumpiga mark. Denna vintergröna, avger gräs-liknande anläggning en söt lukt och kommer även att tolerera betydande gångtrafik, vilket gör den idealisk för en barnvänlig gård.

Fårsvingel väljs ofta för marktäcke, särskilt för kuperad och sluttande terräng. Dess mjuka blad är en attraktiv grön. Denna prydnadsgräs kräver en fuktig, väldränerad jord med tillgång till full sol. Eftersom det ruttnar lätt, det är inte ett lämpligt val för sumpiga förhållanden.

Catlin starr, en låg-to-the-marken evergreen växer i allmänhet inte högre än 3 till 4 inches. Det kan lämnas unmowed och ändå visa sig vara en mest attraktiva gräsmatta. Här finns en härlig nyans av grönt och är också en härdig växt som tål massor av gångtrafik.

Sammet gräs är känd för sin mjuka sammetslena blad och stripig vita blommor. Detta cool-säsongen gräs är snabbt sprider sig och fungerar mycket bra som en gräsmatta substitut. Dess ängsliknande utseende kommer att komplettera någon lantlig stil hem, och dess blommor kan även torkas och placeras i torra blomsterarrangemang.

Lila tre awn är torka-toleranta och bra för mycket torra förhållanden. Denna korta präriegräs föredrar massor av solljus, och dess hardy natur gör den idealisk för sydvästra stil trädgårdar. Dess blad är en vis grön men dess blommar fram en grönaktig-lila. Det är en fantastisk val.

Slutligen, när man väljer ett prydnadsgräs för din plats se till att hitta ut alla dess vårdkrav och potentiella svagheter – till exempel, är japanska söt flagga ibland benägna att spinnkvalster. Detta kan enkelt styras med tillbörlig omsorg. Om din vara tillåter, checka in några av de högre sorter av prydnadsgräs för extra skönhet i landskapet som kunde använda lite mer höjd. Även brokiga arter ge intressanta texturer och färger för extra överklagande. Och glöm inte deras vädjan om svår trädgård områden som backar.