rappning verktyg

Om du köper rätt rapp verktyg, kan gips en vägg vara så mycket enklare. Här är några av de viktigaste rapp verktyg du behöver om att försöka gips en vägg själv.

Väsentliga Gips Verktyg

En av de måste ha putsverktyg är en puts flyta. Du kan helt enkelt inte kan fylla en puts jobb utan en av dessa gips verktyg. Det används för att applicera gips och jämna ut ytan.

En annan av de “inte kan vara utan” gips verktyg är en mycket stor hink. Det är viktigt att putsverktyg av detta slag är helt ren och torr så att inget oönskat hamnar i gips. Var noga med att rensa ut skopan och dina puts verktyg mellan varje sats av gips, så att ingen gips får härda inuti.

En murare hök är en annan av de rapp verktyg du bör vara säker på att ha till hands. Det är rektangulärt formad metallbricka med ett handtag under som tillåter dig att ha enkel tillgång till små mängder av gips i taget.

Om du planerar att blanda en hel del av gips, till en annan av de rapp verktygen vara säker och användning är en mixer borr. Detta gör att blanda gips mycket lättare och smidigare än att försöka blanda det för hand. Tänk på detta som att blanda kaksmet med en elvisp i stället för en sked.