renovera ditt gamla utomhus lekstuga

Oavsett om du fixa din gamla barndoms lekstuga för dina egna barn, eller helt enkelt sprucing upp för lite roligare, det finns ett antal sätt att renovera din gamla utomhus lekstuga. Följande är några idéer för att få bollen i rullning på att bygga den perfekta tillflyktsorten för dina barn.

Först och främst måste du utföra vissa kontroller (och om det är nödvändigt, skadestånds) för att säkerställa att utomhus lekstugan är fortfarande en säker plats att spela. Kanske den mest grundläggande sak att kontrollera om är sliten och svag trä, vanligen orsakade av svamp som kallas torr röta. Stödstrukturer bör vara den första som ska kontrolleras, och om de är särskilt dålig, kan du behöva utesluta renoveringar och helt enkelt bygga en ny lekstuga, rädda vad du kan. Dock bör vägg hölje, golv, etc. vara ganska enkelt att byta vid behov.

nödvändigt underhåll

Kontrollera om vattenskador i taket, dörrar och fönster. Lägg bältros om du inte har dem på redan, och ersätta gamla om det behövs. Använd fogtätning att täta dörrar och fönster ordentligt efter fastställande någon vattenskada där. Håll också utkik efter skadliga insekter, såsom termiter eller några skalbaggar, som äter trä. Om detta verkar vara ett problem, ring en exterminator,. Slutligen, se till att ge träet en bra en gång över med en slipmaskin, speciellt om du planerar att måla eller färga det.

Dörrar, fönster och tak

Det finns många saker som kan göras för att göra utomhus lekstuga mer praktisk och kanske skära ned på framtida underhåll. Till att börja med, som nämnts ovan, att lägga bältros på taket om det inte redan är där. Att sätta upp sidospår också hjälper, speciellt om du vill ha något lätt att rengöra. Om du inte vill att ytterväggar, kan du använda färg, yttre lack, eller fläckar att skydda träet i framtiden.

Lägga Funktionalitet och Fun

Lägga rinnande vatten eller elektricitet är ett stort steg i en lekstuga renovering. Om du inte har erfarenhet av VVS eller elektriska kanske du vill ta in en professionell för att hjälpa dig med detta,. Många roliga tillägg finns för lekstugan interiör. Till att börja med kommer bygga hyllor eller skåp att spara på utrymme inuti. Ett roligt alternativ till hyllor är fästa regn rännor som smala hyllor för småsaker, eller kanske utanför under fönstret så att ditt barn botaniker kan plantera blommor. I stället för en tråkig trästol inne, varför inte överväga en liten svängande stol, eller till och med en hängmatta?

Överväga Vatten och el

De tillägg inte stoppa inne heller. Från taket på din utomhus lekstuga, förlänga ett par balkar att fungera som monkey bars eller en gungställning. Lägga arbets ryser till fönstren inte bara är tilltalande för ögat, men kan skydda dina lekstuga fönster när dåligt väder slår hårt,. Och om du känner verkligen ambitiösa, kan du lägga till en andra berättelse till lekstugan. Eller, byt ut spåntaket med en mini vakttorn, kanske med en glida ner till marken.

Andra roliga Tillägg