renovera en vintage trädgård fontän

En tappning trädgård fontän kan stå sig genom tiderna och lägger till en vacker estetik till någon trädgård. Renovera dessa äldre fontäner är ett stort projekt, och kan göras med lite tid och tålamod.

Titta fontänen över och se vad du behöver göra. För det mesta du behöver för att ge det en djup rengöring, polera ut några av de sprickor, fylla på med några cement lapp eller ersätta en del av det inre arbetet. Gör en lista över vad du behöver göra för att helt renovera fontänen.

Steg ett-Inspektera Fountain

Genom att använda en kombination av vatten och tvållösning, rengöra hela fontänen. Avstå från varje typ av rening. Använd i stället en stark mögel remover eller kommersiell renare och låt stelna på plats under några minuter. Skölj sedan bort med vatten.

Steg två-Clean Fountain

Med en handhållen poleringsmaskin, gå över hela ytan av fontänen med en mjuk polerskiva. Tillämpa vissa keramiska polera och polera det in i ytan av fontänen. Detta kommer att hjälpa att bli av med de flesta av repor och några av urgröpningar. De djupare skärsår, hål och urgröpningar kommer att behöva vara korrigerad med lite vätska cement. Jämna vätske cement med en liten skrapa och göra den i jämnhöjd med resten av fontänen. Innan det är helt torr, sand den slät.

Steg Tre Buff Out Repor och Patch hål

En reservoar kommer att behöva en elektrisk vattenpump för att cirkulera vattnet från bassängen, eller reservoar, till toppen av fontänen där det kommer kaskad ner fronten. För det mesta kommer tappning trädgård fontäner inte har en fungerande pump ingår. Titta också på vattenslangen som träs upp genom fontänen. Om fontänen är mer än 20 år gammal, kommer du vill ersätta det också. På grund av att enbart väderförhållanden, kan röret spricka med tiden.

Steg fyra-ersätta mekaniska delar

Efter alla rengöring och byte av gamla delar, kan du fortfarande har några läckor i fontänen. Det enda sättet att ta reda på det är att fylla fontän med vatten och slå på pumpen. Kontrollera marken för någon ackumulera vatten. Om du hittar någon, kan du täta sprickan med lite silikon fogar. Om inte, då din fontän är redo att ge dig år av glädje.

Steg fem-Tillsätt vatten och leta efter läckor