riktiga rappteknik vid användning blueboard

Det finns ett antal överväganden som man bör ha i åtanke när man planerar att ansöka gips blueboard. Många äldre hus hade ursprungligen gipsväggar, som gav en varaktig och vacker yta på väggen. Detta var normalt tillämpas på en trä svarv underlag, som var tunna trälister tillämpas på väggramen, och fylls i med en kurs sand baserad gips eller “brun skikt” som det primära skiktet. Sedan ytterligare skikt tillsattes, scratch skiktet och slutligen faneret skiktet. Med tillkomsten av gips och lera som en avslutande alternativ, gav detta behandlare en mycket snabbare och mindre arbetskrävande möjlighet att snabbt sätta upp en färdig vägg. Denna efterbehandling alternativ gav inte lika hållbart av en yta om, och var inte alls lika hållbart för rengöring eller slitage.

Tillsammans med gips, var speciell “blueboard” skapas som var särskilt utformad för att hålla upp till högre halt av ett plåster yta fukt. Medan blueboard har samma makeup som gips i kärnan, är det slutade med en tjockare blått papper som rymmer den våta gips. Ursprungligen remsor av blueboard användes, med den traditionella tre skikt gips systemet som den finish. Eftersom processen utvecklades dock snart hela ark blueboard skapats för att användas som underlag, vilket eliminerar behovet av den bruna skiktet, och det behövs bara de senaste ett eller två steg eller faner som finish.

fanering Process

Vid tillämpning av ett plåster faner att blueboard, det finns en mycket specifik teknik som används av professionella som kan vara svåra att bemästra. Applicera ett plåster faner tar kunskap om material och att kunna arbeta på ytan snabbt och kompetent. När gipset blandas med vatten, sker en kemisk reaktion omedelbart och plåstret kommer att börja kristallisera och ställa in mycket snabbt. Det är bara användbar för ungefär en halvtimme innan det är inte kunna appliceras på en yta. När du arbetar med gips, är det klokt att blanda i små partier, och tillämpa det snabbt. Typiskt när gips är blandad, är murslevar används för att sprida gips på underlaget, och murslevar och flyter används för att ge en polerad, slät, och även avsluta till gips. En skicklig murare kan avsluta gips till ett glas som finish. Medan gips säkert kan målas, det finns också nyanser och färger som kan blandas in i gips direkt att avsluta ytan i önskad färg. Många föredrar att hålla den ursprungliga färgen, en fläckig grädde, i stället för att färga det som det förenar sig med ganska mycket någon dekor. Om du funderar på att tillämpa en gips fanér själv, kommer det att vara helt värt din tid att arbeta på en provbit av blueboard att arbeta på din teknik och bekanta dig med materialet. Blanda en liten sats av vatten och gips enligt paketet riktningar. Med användning av en murslev, sprida gips på blueboard, och arbeta ut till en tjocklek av av ca en fjärdedel till en åttondel av en tum. Snabbt ta en flottör, och hålla flottören vid en mycket liten vinkel (flottören måste vara nästan platt mot gips), använd flottören att jämna ut några kanter eller ojämna platser. Applicera ett andra skikt på samma sätt, och låt torka fullständigt (ca 48 timmar).