sätta en fallen kedja tillbaka på en motorsåg

Vid sågning av trä under en längre tid, är det troligt att kedjan på din motorsåg blir varm och sträcka. När detta händer, ibland kedjan kommer att falla bort från baren. Detta kan också hända om sågen fastnar i en träbit. Det är möjligt att du tillåter kedjan att köra för löst, och kan behöva justera den från tid till annan. Du kan också behöva lägga till några bar olja. När den inte är oljad rätt sätt, är mer benägna att överhettas och utöka kedjan. Så länge du bär med sig några grundläggande verktyg med dig, sätta kedjan igen bör vara ganska lätt.

Se till att du har en tydlig område att arbeta i. Du kommer att behöva en plats där du kan ställa in material medan du arbetar och inte rädd för att förlora dem. Rensa ett område i bilen om du behöver, och fastställa några kartong eller tidning.

Steg 1 – Rengör Bar and Chain

Du bör alltid bära skyddsläderhandskar vid arbete med motorsåg. Innan du sätter kedjan igen, se till att rengöra eventuellt skräp från baren och såg. Använd pensel för att borsta bort eventuellt sågspån eller återstående bitar av trä.

Steg 2 – Ta bort Nötter och bostads

Använda 1/2 tums motorsåg skiftnyckel, lossa de 2 svärdsmuttrarna. Med slitsade änden av nyckeln, lossa spännskruven under svärdsmuttrarna för att lindra spänningen på baren. Ta bort svärdsmuttrarna och plasthölje av motorsåg.

Steg 3 – Byt ut kedjan

När du har gjort den här processen några gånger, kommer det att bli lättare. Det är en bra idé att lära sig hur man gör det innan du befinner dig ute i skogen utan rätt verktyg.

Steg 4 – Testa Chainsaw