skydda din bar topp med harts

När du har skapat din bar toppen finns fortfarande en sista process som måste göras för att det. Skydda din nya bar toppen är oerhört viktigt att livslängden på topp och behålla sin naturliga skönhet. Med hjälp av en harts, bets, eller typ polyuretan produkt på din nya bar toppen är alla bra val. Vissa har dock fungerar bättre än andra och är mer lämpade för att skydda och bevara.

skillnader

Polyuretaner gör ett bra jobb att skydda din bar topp, men att de inte tränga in i träet. De sitter oftast på toppen av trä som producerar en plast som känner till målet. En bar topp är något som bör lysa i ljuset, men också kännas som trä.

En spar lack är en stor yta för en bar topp. Denna typ av lack fungerar bra att skydda träet inte bara mot repor och fläckar, men också fukt. Vätska sitter på toppen av lacken i stället för sipprar ner in i träet.

Att välja rätt Finish

Det finns ett brett utbud av olika typer av ytbehandlingar som du kan använda för din bar. Allt från en mahogny färgat till en klar, bordsskiva typ yta kan hittas. Vad du väljer beror på din smak och rummet inredning.

Förbereda ytan

Ytan på din bar topp måste vara absolut rena och fria från dammpartiklar. En annan del för att rengöra ytan är att se till att det inte finns någon annan färg på toppen. När målet appliceras det kommer att ge ut alla färger, naturliga och onaturliga, som är på toppen av trä.

applicera Stain

Enligt dina egna önskemål, kan du sluta med flera lager av fläck för att få önskad mörker och / eller utseende. Applicera med en skum borste för att inte lämna några penseldrag och arbete från ett hörn till ett annat ganska snabbt. Du vill inte lämna några områden mörkare än andra.

Seal Bar Top

När du har nått du önskad färg då är det dags att försegla din bar topp mot fukt och spilld drycker. Glasögon lämnar också våta fläckar när det lämnas under en tid och den klara tätningsmedel kommer att hålla ringen av din topp. Ett par lager av tätningsmedel kommer att bidra till en tydlig glans och skapa en slät yta på bar topp.

En familj bar är ett bra sätt att hålla folk underhöll och känna sig välkomna i ditt hem. Att kunna njuta av det i många år framöver är ett sätt att göra tillbaka investeringen du hade när du byggt den. Skydda din bar topp på rätt sätt med en kombination av fläckar och tätningsmedel.