strålningsvärmegolvmaterial

En strålningsvärme golvet kan vara ett bra sätt att värma ditt hem effektivt. Du kommer att behöva göra många beslut innan din idé i praktiken. Följderna av dessa beslut kommer att förbli med dig i många år, så det är viktigt att ta dem på allvar. En av de viktigaste sakerna du måste besluta om är ett material för att täcka din strålningsvärme golvet med. Olika golvmaterial kan interagera med en strålningsvärme golvet på olika sätt, så det är viktigt att beakta de olika alternativ som finns. Vad som följer är en sammanfattning av de olika typer av strålningsvärmegolvmaterial som ska hjälpa dig att förstå sina fördelar och nackdelar.

Trä är en vanlig typ av golvmaterial för strålningsvärme golv. Detta är en anledning – trägolv och strålningsvärme undergolv går mycket bra ihop. Wood kommer att värma upp i en relativt kort tid, vilket sparar tid och energi åt till att vänta på ditt golv för att värma upp.

Trä

Emellertid kommer trä med sina nackdelar. Alla strålande huvud golvmaterial kommer att behöva expandera och kontrakt som värms och kyls. Trä kan försvagas genom värme och expanderar och kontrakte, särskilt när försvagas, kan orsaka sprickor och andra former av skador.

Matta

På grund av detta, med hjälp av laminerat trä golv är det bästa sättet att ha ett trägolv över en strålningsvärme undergolv. Laminerat trä har samma utseende som ett massivt trägolv. Det värmer också upp lika lätt. Emellertid betyder inte skadas så lätt.

Bricka

Mattan är en standard val för många våningar i många hem, men det går inte med strålningsvärme undergolv samt andra typer av golvmaterial. Mattan verkar isolerande och förhindrar värme från att passera genom den. Som ett resultat, med hjälp av mattan över en strålningsvärme undergolv orsakar flera typer av problem. För en sak, kommer mattor över en strålningsvärme golv orsaka ditt värmesystem vara mindre energieffektiva. Eftersom mattan motstår värme, kommer du faktiskt får mindre av den energi den använder så användbar värmestrålning genom golvet. Dessutom kommer mattor minska temperaturen i ditt hem genom att blockera värme från dina strålningsvärme golv.

Det är fortfarande möjligt för dig att använda mattor i ditt hem med en strålningsvärme golvet, men du bör begränsa din användning av mattan så mycket som möjligt. Vissa rum bör använda en annan golvmaterial, och heltäckningsmattor rum bör använda en tunn matta med minimal isolering.

Plattor är ett bra material att gå med en strålningsvärme golv. Keramiska plattor i synnerhet är ett utmärkt val. De värms upp snabbt, och kan lagra en hel del värme, vilket gör dem en lösning som är både effektiv vid uppvärmning, och energieffektiva. Till skillnad från andra typer av golvmaterial, inte keramiska plattor inte blockera värme från att nå insidan av ditt hem. Även om du inte vill ha hela golvet göras av keramiska plattor, kan de arbeta tillsammans med mattan som ett alternativ mycket väl.