ta bort frosten från frostat glas fönster

Du kanske har använt ett skikt av glasyr till fönstret för att skapa ett frostat glasfönster. Det kan vara för en vinter dekoration som är synligt från utsidan, eller helt enkelt att stoppa människor ser in i ditt hus. Så småningom kommer glasyr börja se gamla eller ur fas med årstiderna. När den tiden kommer, måste du ta bort glasyr och antingen lämna fönstret klar, eller tillämpa lite mer.

Det kommer att ta tid och ansträngning för att ta bort all glasyr från frostat glas fönster, speciellt om du har frostat flera rutor. Om glasyr inte längre ser bra ut, ta bort det kommer att förbättra utseendet på rummet och hela huset.

Steg 1 – Använda Knife

Med hjälp av kniv och den metallinjal som en guide, gör ett snitt nedåt genom glasyr. Vara säker på att du skär hela vägen genom glasyr på glaset. Detta kommer att ge dig ett område att arbeta med. Köra bladet på kniven enligt den skurna kanten och försök att bända upp glasyr. När du har ett hörn skalade tillbaka, använda fingrarna för att dra bort delar av glasyr och låt dem falla vidare till trasa för att städa upp senare.

Steg 2 – Använda rakblads

Upprepa med flera snitt på fönstret och ta bort så mycket av den glasyr som möjligt. Du kommer inte att ta bort allt, men du bör kunna ta bort stora delar av glasyr från frostat glasfönster.

Steg 3 – Använda stålull

Placera rakbladet i en hållare och sätta på skyddshandskar. Om du använder en enda kant rakblad, handskar är särskilt viktiga. Håller bladet, skrapa nedåt för att avlägsna mer av frosting från frostat glasfönster. Skrapa mycket försiktigt utan alltför mycket tryck på glaset för att undvika sprickbildning eller bryta den. Skjut bade i kanterna och hörnen av fönstret för att ta bort glasyr. Kasta glasyr på trasa. Du kan behöva ändra bladet flera gånger eftersom det börjar tråkig.

Steg 4 – Rengöring av glas

Rakbladet bör kunna avlägsna praktiskt taget all frosting från fönstret. Om lite rester, gnugga den lätt med mycket fin stålull. Det är viktigt att sätta mycket lite tryck på glaset för att undvika repor. När du har ytan av glasyr uppruggas, prova att använda rakbladet gång. Du bör ta säkerhetsåtgärd att bära handskar igen. Skrapa nedåt som tidigare och upprepa procedurerna tills all glasyr har gått.

När glasyr har tagits bort från frostat glas fönster, kommer du fortfarande att behöva städa upp. Använd en kommersiell glasrengöring (du kan även använda vinäger) och en ren, torr trasa på glaset. Det kan ta flera program för att rensa bort alla rester och har glaset mousserande igen.

Töm glasyr från trasa i en soptunna.