upphöjda korn

I huvudsak, är upphöjd korn en grov visning på ytan av förberedda trä där hårt trä visar något över den mjukare trä. Under bibehållande av denna karaktär, är de inte faktiskt separerade från varandra.

Varför händer detta?

Raised korn händer ofta. Detta beror på att många skäl. Den främsta orsaken upphöjda spannmål kan uppstå på grund av variationer i trästycket,. En annan anledning kan detta inträffa är när det finns fukt i träet. Fukt i träet kan fastställas när du ser att expandera att krympa i trä;. Spring tillbaka är ett annat vanligt sätt att ha höjt korn visas i trästycket. Detta händer ofta efter att ha tagit träbiten till en maskin. Vibrationerna i samband med bearbetning av ett stycke kan ofta ur led kornen.

Att handskas med Raised Grain

1. Kontrollera maskiner parametrar. Kontrollera detta innan snittet görs kan bidra till att eliminera detta problem,. 2. Kontrollera verktyg är vassa,. 3. Behåll verktyg; 4. Avstå från ytliga skärsår.

Dessa är alla tips för att bidra till att minska mängden upphöjda spannmål i träet du ser. Alla dessa tips är ett direkt resultat av att skapa mindre vibrationer orsakar separering av träfibrerna.