utemöbler rostborttagning

Även om du inte har metall utemöbler, är du sannolikt att hitta någon rost på utsatta metalldelar av plast utemöbler. Inte bara är det fula, men det kan lämna fläckar på kläderna, och konstant exponering för rost kan vara problematiskt för små barn och husdjur. Dessutom kan rost från utemöbler sippra på betong, skapa fläckar och göra ytan utseende illa. Här är en kort guide till att ta bort något från lätt till tung rost på dina möbler.

En skur borste eller pad, som stålull, är just den sak för att ta bort ljus rost. I vissa fall, vad som verkar vara rost är endast en rost fläck, som kan orsakas av ansamling av vatten på vissa delar av möbler. Fotogen kan bidra till att undanröja en del av dessa fläckar, se bara till att du är i en väl ventilerad plats och bort från öppen eld.

Avlägsnande Ljus Rust

Efter att ha använt dessa metoder, kan du fortfarande har en del rost synlig. Men beroende på vilken stil och typ av utemöbler, kommer en del människor att hålla det för en åldrig look. Om du vill stanna här, bör du använda en klarlack färg eller bilvax över rostiga områden. Detta kommer att bibehålla utseendet, men hämmar nya rostbildning. Om du väljer att ta bort kvarvarande rost, gå vidare till nästa steg.

Avlägsnande Medium Rust

Använd en stålborste (med medel borst) för att avlägsna middling nivåer av rost. Se till att hålla utkik efter bubblade upp färg som helst på din utemöbler, eftersom det indikerar att det finns rost på undersidan. Skrapa bort färgen för att komma till problemet, och sand ner eller skrubba med stålull.

Avlägsna tung Rust

Om du planerar att måla dina möbler efter att ta bort rost, överväga att använda en kommersiell rost remover produkt, de är mycket effektiva. Det finns några gröna alternativ också, från kommersiella produkter till huskurer som citronsaft och vinäger. På grund av sin surhet, dessa huskurer adekvat avlägsna vissa fläckar (särskilt om de inte är för gammal) men räkna inte med dessa metoder för tunga arbeten.

Avslutning med Paint

Om du inte vill att måla om utemöbler, kan du prova en organisk rostborttagare som inte har sura eller starka kemikalier. De är bekvämt och miljövänligt.

För tunga rostborttagning, använd en skrapa för att skala bort färgflagor och bubblor, och en stålborste (grovkornig eller styv borste) för att avlägsna kvarvarande rost. Efteråt kan du använda en kommersiell rost remover produkt, som sjö- gelé eller en rostomvandlare. Vissa omvandlare bort rost medan ren metall (särskilt användbart om du planerar att återställa smidesjärn till sitt ursprungliga skick) medan en annan typ kommer svärta den felande rost och omvandlar den till en slipbar primer typ av yta. Det finns några gröna produkter på marknaden som gör ett bra jobb för mer fega rostproblem.

Om du har valt att gå längre än en enkel klarlack ansökan (när rost har tagits bort) kan du välja att måla din utemöbler med en rostbeständig metall sprayfärg. Sprejfärger i aerosolburkar är att föredra om du vill eliminera användningen av en pensel och undvika droppmärken. Men om du vill anpassa din färg eller vill undvika aerosol rök, kan du använda en borste.

Du vill prime med en rostskyddsmedel primer före målning, men om du har använt en rost-omvandlare, kan du hoppa över evakueringsprocessen. Plan på att ha några lacknafta till hands för rengöring eftersom rostbeständiga färger är oljebaserade.

Om du bestämmer dig för ommålning, pausa för att ta tid att tänka på färg. Rost kan kamouflerade bättre med vissa färger, som roströd eller mörk solbränna färger, snarare än vitt eller svart. Du kanske också vill experimentera med djärvare färger (rött, grönt och blått), antar detta passar din utomhus inredning.

Kom ihåg att du kan minimera din trial and error genom att be grannar hur de upprätthåller sin uteplats möbler eller genom att få några rekommendationer från din lokala järnaffär. Också beräkna kostnaden, tid och ansträngning som krävs för att återställa dina möbler. Du kanske upptäcker att starta ert initiativ att förebygga rost på en ny uppsättning av utemöbler är en bättre idé än att spara en uppsättning redan förbi sin premiärminister.