utomhus skugga tyg: vad tyg att använda

Om du har valt att lägga till några utomhus skugga tyg till din gård, är det viktigt att välja rätt tyg som täcker för att passa dina behov. Nedan följer några tips och saker att tänka på för att komma igång.

Om du bor i en södra klimat med långa perioder av hård, direkt solljus, kan du välja en canvastyg som behandlas med en vinylbeläggning för att skydda materialet försämras alltför snabbt från solskador. Ett bra alternativ här som började på 1990-talet är en sol segel eller utomhus skugga segel, gjord av ett material som kan minska temperaturen med upp till 35 procent och UV-strålar med upp till 90 procent,. Om du bor i mildare klimat och göra inte behöver oroa sig för extrema direkt solljus, kommer en enkel duk fungerar precis perfekt. Det kommer fortfarande skugga dig men kommer att tillåta lite ljus för att filtrera igenom också.

Klimatet

Olika tyger är svårare att rengöra än andra. Detta gäller särskilt för utomhus tyger om du planerar att installera det så att det inte lätt kan tas bort. Om du inte tänker på att tyget ner för att rengöra det, se till att använda något som vinyl som kan sprut tvättas med en slang. Dessutom kan saker som lämnar missfärga vissa tyger, såsom duk, så välj tyget noggrant om det finns träd i närheten.

Underhåll

Många människor använder krukväxter på sin uteplats och på andra håll. Vid användning av många vanliga utomhus tyger som canvas, du riskerar att skada dina växter genom brist på solljus. En lösning på detta är att använda en stickad nyans trasa som ger allmän skugga medan släppa in tillräckligt med ljus för dina växter. Dessutom kommer det inte störa för mycket med regn, om du lita på regnet för en del av din vattning.

Skuggning Områden med växter