andra platser i ditt hem för tilläggsisolering

Bortse inte annat område i ditt hem där energi kan sparas – kanalsystemet av värme- och luftkonditioneringssystem.

Om vattenledningarna och kanalerna i din uppvärmning eller luftkonditioneringssystem löper genom ouppvärmda eller okylda utrymmen i ditt hem, såsom vinden eller krypgrunder, då vattenledningarna och kanalerna bör isoleras. Kontrollera först kanalsystemet för luftläckage. Reparation läckande skarvar först med mekaniska fästen, sedan försegla eventuella kvarvarande läckage med vattenlösliga mastix och inbäddade glasfiber mesh. Använd aldrig grått tyg tejp eftersom det försämrar, sprickor, och förlorar sin bindning med åldern. Om ett gemensamt måste vara tillgängliga för framtida underhåll, använd tryck- eller värmekänslig aluminiumfolie tejp. linda sedan kanalerna med kanal wrap isolering av R-6 med en ångspärr vänd på den yttre sidan. (Om du bor i södern eller södra Kalifornien, kan du använda R-4 isolering.) Alla skarvar där delar av isolering möts borde ha överlappande ytskikt och tätt förslutna med glasfiber tejp, men undvika att komprimera isoleringen, vilket minskar dess tjocklek och R-värdet. I många delar av landet, kommer denna typ av isolering betala sig på energi sparas.

Återvända luftkanaler är mer benägna att vara placerad inuti den upphettade delen av huset där de inte behöver vara isolerade, men de bör ändå avskurna från luftkanaler som ansluter till ouppvärmda områden. Gips mot kanalanslutningar bör inspekteras eftersom de ofta är dålig (eller obefintlig) och leda till oönskad luft strömmar genom väggen hålrum.