avlägsna silikon täta från glas

Användningen av silikon täta som ett tätningsmedel kan resultera i spår av ämnet av misstag kommer i kontakt med glas och återstående där för att härda. Följ stegen nedan för att enkelt ta bort täta och tillbaka glaset till sitt ursprungliga skick.

Undersök hela panelen eller glasskiva för att lokalisera varje punkt från vilken silikon täta behöver tas bort. Om det behövs, hålla en liten bit maskeringstejp bredvid varje instans så att du inte tappar bort det. Inspektionen kommer också att hjälpa dig att avgöra hur mycket arbete kommer att krävas för att slutföra jobbet.

Steg 1 – Kontroll

Beroende på hur hårt silikon täta är fixerad på plats, kan du kanske ta bort de flesta av det med antingen en skrapa eller ett rakblad. Om du har båda, börja med skrapan eftersom det blir säkrare och enklare att använda. Placera centrum av bladet mot basen av caulk där den möter glaset. Försök att skära täta bort genom fast tillämpa vissa tryck medan du håller skrapan i 45-graders vinkel. Om detta inte fungerar eller bara tar bort överskottet försiktigt göra använda en rakkniv på samma sätt som skrapan. För att kunna gripas ordentligt, bör den ha ett hölje på en kant.

Steg 2 – Ta bort överflödigt

I händelse av att silikon täta visar sig svårt att ta bort och du är orolig för risken att skrapa glaset, gör jobbet lättare genom att först tillämpa vissa värme. Även en varmluftspistol kan hyras från en verktygsuthyrningsföretaget, kan en hårtork vara lika användbar för uppgiften. På en hög värme, träna munstycke hårtork på täta för en stund innan du använder en skrapa för att testa om det har mjuknat. Om ämnet ger lätt, fortsätter med skrap för att avlägsna den.

Steg 3 – hetta

Huruvida det var alltid bara spår av täta på glaset eller några rester efter det att överskottet har tagits bort, kan det vara nödvändigt att göra ytterligare rengöringsarbete för att ta bort den. Börja med att tillämpa vissa värme och skrapa bort så mycket av täta som möjligt, därefter dämpa en svamp med vissa alkohol eller lacknafta och torka den drabbade delen av glaset. Detta kommer att bidra till att smälta täta så att du kan göra resten lättare att skrapa bort. Om glaset förblir grumlig, använda en fuktig trasa med alkohol för att gnugga glaset med att rengöra den.

Steg 4 – Ta bort spår

Avsluta uppgiften att rengöra glaset med några hushåll tvål löst i vatten och en ren trasa, skölj glas med rent vatten före torkning det grundligt.