avlägsnande uppfart fläckar

Läckande bilar kan lämna dig med oljiga uppfart fläckar, förstör utseendet på din uppfart med oattraktiva och illaluktande mörka fläckar. Det tar en liten ansträngning, men med denna uppfart fläckborttagning guide, kan du eliminera även de äldsta och tuffaste uppfart oljefläckar.

Steg 1 – Rensa din yta

Innan arbetet på fläcken, sopa fläcken och omedelbara omgivningen för att avlägsna eventuellt överskott av smuts eller skräp.

Steg 2 – Gör en rengöring Klistra

Strö torrt detergent över hela ytarean av fläcken. Du behöver inte använda tillräckligt tvättmedel för att helt täcka fläcken, precis tillräckligt för att skapa massor av lödder, en gång fuktade. Fukta tvättmedel med rent vatten. Ditt mål är att skapa ett slags pasta med tvättmedel, inte att tvätta bort.

Steg 3 – Scrub

Använda din tråd skurborste och lite extra vatten, skrubba hela fläcken med små, kraftfulla cirkulära rörelser. Tvättmedlet ska vända sig till smutsiga bruna skum. Skrubba så hårt som möjligt, noga gå över hela fläcken.

Steg 4 – Skölj och upprepa

När du har rensat fläcken och täckte den i brunt skum, skölj skummet bort med en slang. Upprepa steg 2 och 3 vid upprepade tillfällen, sköljning i mellan upprepningarna, tills de resulterande skum är vita eller mestadels vita snarare än brun.

Steg 5 – Tillämpa kattsand och handdukar

Även när du inte kan skrubba mer olja ur fläcken med tvättmedel, kommer det fortfarande sannolikt att en mörk fläck närvarande. Strö ett tunt lager av kattsand över sköljas, fuktig fläck. Fukta dina handdukar så att de är mycket våt, men inte riktigt droppande våt, och lägg dem över fläcken och kattsand, som täcker hela fläcken. Om dina handdukar är inte särskilt tjock eller tung, väga ändarna ner med stenar eller något tungt. Du vill ha fast kontakt mellan våt handduk och varje del av kattsand täckt fläcken.