erkänna och ta bort asebestos takplattor

Asbest takplattor var vanligt förekommande före 1981. Asbest är erkänd som extremt farligt och är direkt ansvarig för en form av cancer som kallas mesoteliom. Här är hur man känner igen och ta bort asbest takplattor säkert.

Hur man hanterar Asbest takplattor

Oavsett om du är en inspektör, en byggmästare, köpa ett hem, eller en husägare gör renoveringar, måste du veta hur man känner igen asbest takplattor. OSHA säger att om du planerar en renovering på ett hus som är 1981 eller tidigare, måste du anta att ditt hem har asbest takplattor.

När du skickar en bricka av till labbet kan göra en positiv identifiering av vilken typ av asbest, är slutresultatet att samma förfarande följs i avlägsnandet av asbest takplattor oavsett vilken typ det är.

Hur man tar bort asbest takplattor

Asbestsanering takplattor, som inte behöver brytas, slipat, klippa, eller borras, kan tas bort med de här stegen. Först måste du samla följande utrustning.

När du har din utrustning samlat du är redo att börja.

Avgöra vad som behöver stängas av

Bestäm om lufttillförseln, luft retur, eller elektrisk till området måste stängas. Detta beror till stor del på hur många plattor som ska tas bort.

Slutföra “Asbest Dämpning Form.” Den som stänger av tjänster måste vara en att underteckna formuläret. Arbetet måste utföras när området är obemannat.

Lägg upp din skyltning

Bokföra skyltar i området som läser “Varning asbestdamm Hazard: Tillträdet begränsat till personer som bär skyddskläder och andningsskydd” eller liknande formulering enligt ditt tillstånd lagstiftning.

Skyla över

Ta en spruta fylld med ändrade vatten. Börja med att täcka arbetsområdet med 6 mil polyeten droppe blad. Sätt på Tyvek kostym, skyddsglasögon och godkänt andningsskydd och HEPA-filter.

Avlägsna de Asbest takplattor

Följ alltid din statliga regler för hantering av asbest. Asbest är direkt kopplad till vissa cancerformer, såsom mesoteliom. Ta bort asbest takplattor säkert med de här stegen.